Tribunalul răstoarnă conducerea FRF. Judecătorii nu au validat noua conducere a Federaţiei

| 01 apr, 2014

Tribunalul Bucureşti nu a validat actuala conducere a Federaţiei în urma contestaţiei făcute de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu. Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu va mai putea conduce federaşia până pe 6 mai, când va fi un nou termen, conform juriştilor, scrie prosport.ro.

Update. Instanța a luat act că există o cerere de intervenție, nu "o problemă", cum dezinformează reprezentantul legal al AJF Giurgiu. S-a pronunțat o amânare pentru a se lua la cunoștință de cererea de intervenție. Nu s-au purtat discuții suplimentare, nu s-a pus în discuție legitimitatea conducerii FRF, valabilitatea alegerilor sau orice alte chestiuni de natură juridică, anunţă FRF pe pagina oficială.

Până în prezent, FRF a avut conducere, astfel că are și în continuare. Domnul Gino Iorgulescu nu poate fi președintele FRF "pînă pe 6 mai", pentru că președintele FRF este Răzvan Burleanu, mai spun oficialii FRF.

Conform regulamentelor aflate în vigoare, până pe 6 mai Federaţia ar trebui să fie condusă de primul vicepreşedinte al FRF, Gino Iorgulescu. Contactat de Mediafax, preşedintele LPF a refuzat să comenteze informaţia, notează prosport.ro.

Tribunalul Bucureşti a luat act de contestaţia făcută de AJF Giurgiu şi nu a validat noua conducere a Federaţiei. Instanţa a fixat un nou termen pentru 6 mai. "Instanţa a luat act că există o problemă şi nu a certificat actuala conducere a FRF. Ceea ce trebuie subliniat este că, timp de o lună, Federaţia nu va avea conducere. Pe 6 mai a fost fixat un termen pentru dezbatere", a precizat avocatul Adrian Raţiu, reprezentantul AJF Giurgiu.

Conform surselor federale, termenul pentru validarea noii conduceri a FRF nu a început încă. Acesta urmează să fie analizat de către judecătorii Tribunalului Bucureşti în partea a doua a zilei. În jurul orei 17:00, Răzvan Burleanu va afla dacă primeşte acceptul TMB pentru a conduce Federaţia Română de Fotbal.

Noua conducere a Federaţiei aştepta astăzi, de la ora 12:00, validarea din partea Tribunalului Municipiului Bucureşti. Procedura, care ar fi trebuit să fie o simplă formalitate, a fost complicată de contestaţia făcută de AJF Giurgiu în urmă cu mai bine de o săptămână.

Conform informaţiilor obţinute de ProSport, Adunarea Generală în cadrul căreia a fost ales Răzvan Burleanu nu ar fi întrunit cvorumul necesar pentru desfăşurarea scrutinului fără prezenţa cluburilor contestate acum de AJF Giurgiu.

Conducerea Federaţiei susţine că Viorel Leşeanu, omul care a contestat alegerile, nu ar fi avut aprobarea membrilor afiliaţi din judeţ pentru a începe acţiunea împotriva lui Răzvan Burleanu.

Procedura, una standard, nu ar fi generat interes dacă la finalul săptămânii trecute nu ar fi apărut informaţia că AJF Giurgiu a contestat în instanţă alegerile din 5 martie. Motivul invocat de Viorel Leşeanu, preşedintele AJF, este legat de prezenţa la vot a reprezentanţilor cluburilor de drept public şi a unor conducători care, conform Statutului, s-ar fi aflat în imposibilitatea de a-şi reprezenta cluburile. Avocatul Adrian Raţiu, reprezentantul legal al AJF Giurgiu, oferă mai multe detalii: "Orice modificare a Statutului, aşa cum este şi schimbarea conducerii, trebuie înregistrată la Tribunal. Acum, odată cu această contestaţie depusă de clientul meu, judecătorul poate să ajungă la concluzia că aceste alegeri nu s-au desfăşurat într-un mod corect".

 

Tag-uri: FRF, Razvan Burleanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ