Burleanu - Epoca lui Mircea Sandu s-a încheiat în data de 5 martie

| 07 apr, 2014

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a dezminţit că are un soi de înţelegere cu fostul preşedinte Mircea Sandu şi rămâne consecvent planului său de reformare a fotbalului românesc, cu prilejul unui bilanţ la o lună după instalarea sa la Casa Fotbalului.

''Nu am şi nici nu am avut un 'gentlemen's agreement' cu dl Mircea Sandu, fiecare îşi vede de treaba lui. În ceea ce mă priveşte rămân fidel programului meu şi voi face tot ceea ce îmi stă în putere să-mi duc şi să-mi îndeplinesc obiectivele pe care mi le-am asumat. Să fie clar, pentru toată lumea din afara sau din interiorul federaţiei, că epoca Mircea Sandu s-a încheiat în data de 5 martie. Nu am niciun fel de înţelegere secretă cu Mircea Sandu şi nici nu mă dezic de absolut nimic din ce am susţinut în campanie şi ceea ce am scris totodată în programul de guvernanţă sportivă al FRF. Nu i-am solicitat sprijinul dlui Mircea Sandu pentru a merge la UEFA sau pentru a mă întâlni cu preşedintele federaţiei germane de fotbal şi vă asigur că m-am bucurat de întreaga susţinere şi de tot sprijinul acestor 2 instituţii'', a declarat Burleanu cu prilejul unei conferinţe de presă. 

Şeful FRF va apela însă la Mircea Sandu, atunci când interesul fotbalului românesc o va cere: ''Asta nu înseamnă că dacă în mod punctual, la un moment dat, interesul României mi-a va solicita, să apelez la posibila influenţă a lui Mircea Sandu pe care o are nu voi ezita s-o fac. Până atunci, fiecare îşi vede de treaba lui şi de poziţia pe care o ocupă.'' 

La o lună după ce a luat frâiele FRF, Burleanu a anunţat că a făcut o evaluare a personalului existent şi pe 17 aprilie va supune aprobării Comitetului executiv noua organigramă a federaţiei.

Auditul financiar extern de la FRF a dezvăluit o primă discrepanţă în situaţia financiară, şi anume că veniturile pentru 2014 sunt cifrate la 6 milioane euro şi nu la 9 milioane euro cum anunţa fosta conducere. Dacă vor apărea situaţii în care legea a fost încălcată, FRF va anunţa instituţiile statului abilitate.

Un alt pas făcut în această perioadă a fost analiza contractelor dintre FRF şi terţi, precum şi recuperarea unor datorii, unele vechi din 2012, care se cifrau la 500.000 euro.

Noua conducere a FRF a reînnoit cu Adidas, care expira în decembrie 2014, şi colaborarea cu sponsorul nostru tehnic din 1970 va cunoaşte o dezvoltare mai amplă.

FRF a înfiinţat în grup de lucru pentru schimbarea statutului, a regulamentelor FRF şi modificarea sistemului competiţional din sezonul 2014/2015.

Comitetul executiv din 17 aprilie va avea de aprobat propunerea cu o Ligă secundă cu 2 serii de câte 12 echipe, menţinerea sistemului playoff şi playout, dar cu luarea în calcul şi a punctelor obţinute în timpul sezonului. Liga a 3-a va cuprinde 6 divizii a câte 14 echipe, iar din sezonul 2015/

În legătură cu cazul lui Dumitru Dragomir, acuzat de delapidare şi evaziune fiscală în cazul drepturile de televizare, preşedintele FRF a evitat să comenteze prea mult: ''Imaginea FRF este afectată în momentul în care oricare dintre membrii fotbalului românesc se află într-o asemenea situaţie. Apreciez foarte mult colaborarea între investigaţiile fotbalistice şi instituţiile statului român implicate în acest demers''.

Burleanu a precizat că renta viageră pentru Dragomir, stabilită de Comitetul executiv al FRF şi nu de adunarea generală, este de 1.200 lei şi nu de 4.000 euro cum s-a vehiculat în media.

În privinţa situaţiei CS U Craiova, a cărei afiliere la FRF este contestată, Burleanu a cerut puncte de vedere din partea UEFA şi FIFA: ''Nu am fost solicitaţi să avem o decizie. Ceea ce am făcut a fost să comunicăm şi să trimitem o scrisoare către UEFA şi FIFA pentru a le solicita un punct de vedere în această speţă. Aşteptăm răspunsul. Poziţia FRF este că va aplica în mod echidistant regulamentele şi statutul FRF''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ