Antonescu, eşec la lansarea candidaţilor PNL pentru europarlamentare

| 24 mar, 2014

Într-un eveniment destinat lansării candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, liberalii s-au acoperit la Brăila de penibil prin scenografia de prost gust, copiată după tiparul competiţiei UEFA Champions League.

În faţa a câteva mii de susţinători, PNL şi-a lansat candidaţii propuşi de organizaţiile din regiunea Sud-Est într-o atmosferă pompoasă şi ridicolă, copiind sinistru conceptul Ligii Campionilor, candidaţii la europarlamentare fiind prezentaţi pe melodia imnului celebrei competiţii fotbalistice europene.  Mai mult, liderii PNL de la vârf, dar şi cei locali, au ţinut discursuri de pe o scenă pe care se afla, în loc de pupitru, un stativ pe care se afla o cupă inscripţionată “Cupa EuroCampionilor”.În sfârșit, pe afişele şi bannerele de la eveniment erau ilustrate o cupă alături de care era inscripţionat mesajul "EuroCampioni la fapte".

Pe alte bannere ale PNL era inscripționat mesajul "Unitatea aduce victoria/ Competenţa câştigă lupta", alături de fotografia lui Crin Antonescu. În mod evident, mesajul este cel puțin prost inspirat, în contextul în care formaţiunea condusă de Crin Antonescu s-a remarcat mai degrabă prin încercarea de destabilizare a guvernării și sabotajul constant la adresa USL. Abandonarea proiectelor de guvernare arată cu prisosinţă cât de dedicat a fost PNL în respectarea promisiunilor electorale. Crin Antonescu s-a dovedit astfel un agent al dezbinării, ţinând cont de conflictele sădite de liderul PNL în cadrul USL şi de tensiunile pe care le-a generat prin discursul său de opoziţie din interiorul puterii.

Analogia făcută de liberali cu Liga Campionilor este una nefericită, PNL neavând nicio şansă să devină campion, dacă ţinem cont că mai toate sondajele de opinie arată un declin pentru formațiunea liberală. Astfel, ţinta PNL de a obţine 25% la alegerile europarlamentare este nerealistă, în contextul în care partidul este cotat în mai toate sondajele de opinie în jurul valorii de 17%. Mai plauzibil poate fi scenariul în care PNL ar pierde inclusiv locul al doilea în scrutinul pentru PE în faţa PDL, cu toate că formaţiunea condusă de Vasile Blaga este în continuare percepută drept principala responsabilă pentru deteriorarea nivelului de trai al românilor.

Ca urmare a bunelor rezultate economice înregistrate anul trecut şi la debutul acestui an de guvernul condus de Victor Ponta, adevăratul partid campion se va dovedi a fi PSD care conform unei simulări realizate de Gândul în baza sondajului CSOP va obţine jumătate din mandatele alocate României în Parlamentul European.

Atâta timp cât a fost în USL, PSD a fost pentru PNL o locomotivă, făcând din partidul condus de Crin Antonescu a doua forţă politică de pe eşecherul politic din România. Fără aportul uriaş al PSD, liberalii au în faţă o misiune extrem de dificilă – vor trebui să demonstreze pe cont propriu care este adevăratul potenţial electoral.

Astfel, Crin Antonescu s-ar putea să fie nevoit în a-şi reevalua “din mers” obiectivele în confruntarea pentru Parlamentul European. Fiindcă este clar pentru toată lumea că PNL nu poate face figură de “campion” la alegerile europarlamentare, iar adevărata luptă se va duce pentru a evita căderea în eşalonul secund al politicii din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 2014
canciautor
un "cacacios" de ziarist a "comis" un rahat mare de articol...
sa-i uram functionare buna la masca de gaze...
25 mar, 2014
ziarist C.Stan
ce daca sunt cacacios...
ma sterg frumos,iau banii ,sa fii sanatos..
cretinule,basistule
25 mar, 2014
ion vasile
Esti jenant, penibil si gretos, CIPRIAN STAN !
Nu reusesti niciodata sa depasesti nivelul semidoctului cu pretentii !
Chiar si operatia de lingere a curului patronului tau si al liderilor PSD-ului se poate face cu mai multa decenta !
Singurul care "s-a acoperit de penibil" (de fiecare data, din pacate !) esti dumneata, CIPRIAN STAN !
P.S. era amintit ca ar fi fost facut, in Forum, un al treilea comentariu, dar care nu a putut fi citit. Ma gandesc ca este, probabil, al meu din moment ce nu a mai aparut dupa ce l-am trimis.
25 mar, 2014
ion vasile
CIPRIAN STAN, esti nu numai penibil, ci de-a dreptul gretos in operatia de lingere a curului PSD-ului si a liderilor acestuia.

Publici sistematic niste propozitii lipsite de noima, niste fraze lipsite de un minim continut. Nu traiesti cele mai elementare norme morale si nu mai ai nici o rusine !

Singurele persoane care, din pacate, "s-au acoperit de penibil" sunt, regretabil, parintii tai, persoane nevinovate de ineptiile pe care le scoti, dar care s-au acoperit de rusine datorita vlastarului care Ie poarta numele !
25 mar, 2014
rad_de_prosti
stane, ia-o-n gura si fugi
stane nu mai suge pula lui sebi ghita si costin ilie ma cacat mic in ploaie
25 mar, 2014
Pontulica Plagiatoru
Asa?
Aceasta nu e o stire, ci un comentariu pro-PSD.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ