Crin Antonescu, un liberal căruia îi place risipa banilor publici

| 25 mar, 2014

Senatul României aniversează în 2014 150 de ani de la momentul constituirii sale. Momentul este unul foarte important, atât din perspectivă istorică - datorită importanței acestei instituții democratice fundamentale, cât și din cauza climatului politic actual.

La o lună după ce Crin Antonescu a cerut părăsirea Guvernului de către miniștrii liberali, determinând astfel ruperea USL, și la trei săptămâni după ce liderul PNL și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului, foștii săi colegi doresc să aprindă o nouă dezbatere parlamentară – de data aceasta despre cheltuirea banilor publici.

Biroul Permanent al Senatului a declanșat o verificare în privința sumelor alocate pentru organizarea festivităților, sume care au fost gestionate sub supravegherea lui Crin Antonescu și sub îndrumarea secretarului general Dan Mihalache. Ce au descoperit parlamentarii?

Pentru organizarea unui concert la Ateneul Român s-a propus o sumă de 30.000 de euro, pentru editarea a două volume despre istoria Senatului s-au pus deoparte câte alți 30.000 de euro, pentru organizarea unei ședințe solemne cu invitați din străinătate bugetul este de 50.000 de euro și pentru Ziua Porților Deschise s-ar cheltui aproape 6.000 de euro.

Ce justificare există pentru aceste sume colosale? Doar Crin Antonescu știe.

Desigur, președintele PNL poate argumenta acum că deciziile sale au avut în vedere promovarea idealurilor naționale și a spiritului democratic reprezentat de instituția Senatului. Dar oare responsabilitatea nu este și ea un element de bază al funcționării sistemului democratic modern?

Ținând cont că Antonescu este campionul absențelor la Senat, atât în mandatul 2008-2012, cât și în cel actual, a fi indignat de vizibila lipsă de considerație pentru funcționarea Parlamentului este eticheta omului naiv. Conform monitorizării Institutului pentru Politici Publice (IPP), Antonescu a fost prezent la doar 18 voturi finale în Senat dintr-un total de 1337, iar în 127 de zile de vot, acesta a venit prin Parlament doar de 9 ori. Pentru perioada decembrie 2008 – decembrie 2010, președintele PNL a avut o prezență de numa 1,3%!!!

Fără a mai analiza faptul că anumite circumstanțe politice au determinat numirea sa în funcția de Președinte al Senatului, este oare corect ca un astfel de politician iresponsabil să aibă un cuvânt de spus în organizarea evenimentelor prilejuite de împlinirea a 150 de la întemeierea Senatului? Cu siguranță nu!

Asta ca să nu mai vorbim și despre modul în care șeful PNL și-a dat demisia din fruntea instituției, printr-un joc ieftin de imagine pus în scenă cu ocazia ședinței parlamentare pentru validarea Guvernului Ponta III. Antonescu a demisionat fără să privească înapoi, fără să se consulte cu foștii parteneri care i-au asigurat funcția, fără să țină cont de impactul pe care gestul său îl va avea la nivelul electoratului și al oamenilor pe care liberalul îi reprezintă.

În condițiile în care o astfel de decizie este una atât de ușoară pentru Crin Antonescu, de ce ne-ar mai mira intenția lui de a cheltui cel puțin 116.000 de euro pentru muzică, confetti și șampanie?

O veste bună, deși motivată politic, este că senatorii au decis într-un final să stopeze cheltuielile și să caute soluții pentru anularea anumitor achiziții sau renegocierea unor prețuri care sunt, de la prima vedere, exorbitante. Totuși, presa este cu ochii pe ei, în cazul în care se dorește transferul fondurilor publice de la clientela lui Crin Antonescu la favoriții altor politicieni.

 

Tag-uri: Crin Antonescu, PNL, senat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 2014
canciautor
Deci exista un liberal caruia ii place sa risipeasca banul public...
Nu are voie sub nici o forma...trebuie infierat cu manie proletara...
trebuie comisie in Parlament
Singurii care au voie sa risipeasca si sa doseasca banii publici sunt:PSD-ul,oastea lui Nicolicea si ala micu(ala micu a lui ala mare:Varanu)
Totul pentru ei...si firimiturile la popor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ