PNL și tupeul din opoziție

| 26 mar, 2014

PNL a mai dat un recital de tupeu din opoziție, prin atacul lansat de purtătorul de cuvânt al liberalilor, Cristina Pocora, la adresa premierului Victor Ponta, pe care-l somează să nu-și mai bată joc de pensionari și să nu mai încerce să-i păcălească în legătură cu majorarea pensiilor.

Conform Cristinei Pocora, meritul premierului ar fi nul, pentru că acesta doar aplică de fapt o decizie a Curții Constituționale.

"Domnule Ponta, nu vă mai bateți joc de pensionari! Nu-i mai păcăliți cu majorări de pensii, când de fapt nu faceți decât să aplicați legea și decizia Curții Constituționale! Românii au în primul rând dreptul la respect”, a declamat cu patos liberal Pocora.

Dar chiar să nu aibă Victor Ponta niciun merit? Pocora uită să facă referire la alte cazuri câștigate în Justiție, să ne amintim doar la meciurile profesorilor cu regimul Boc&Băsescu, care deși câștigate stricto sensu în instanțe, nu au adus nicio satisfacție celor vizați. Emil Boc, cu tira ținută de Băsescu, le-a râs pur și simplu în nas profesorilor, pasând grija plăților enorme în grija... USL. Deci, distinsul politician liberal ar trebui să îndulcească un pic tonul. Să zici că premierul nu are niciun merit este o exagerare vădită. Meritul concret este al voinței politice și a capacității economice de aplăti, fără de care și pensionarii ar fi primit precum profesorii care se judecau cu Boc, doar praful de pe tobă.

În al doilea rând, recitalul de ipocrizie politică urcă pieptiș o culme a celui mai revoltător tupeu posibil, atunci când Cristina Pocora o menționează, în acest caz, chiar pe fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu:

”Ipocrizia și demagogia liderilor PSD este cu atât mai mare cu cât știu foarte bine că recalcularea a peste 200.000 de pensii a fost decisă prin ordonanță de urgență în decembrie 2013, iar la pregătirea implementării acestei măsuri a lucrat intens fostul lor coleg din Guvernul USL, ministrul liberal al Muncii, doamna Mariana Câmpeanu", a precizat cu emfază Pocora.

Declarația de mai sus este pur și simplu atât de halucinantă, încât merită citită nu de două ori, ci de zece ori. Purtătorul de cuvânt al PNL face referire tocmai la Mariana Câmpeanu, sacrificată fără milă de Crin Antonescu. Ba mai mult, acuză social-democrații de ”asumarea meritelor”, când PSD, fără nicio reținere și în mod public, prin vocea liderului său, a recunoscut meritele echipei de miniștrii liberali și le-a adresat mulțumiri publice pentru activitatea depusă în guvernul Ponta2.

Fractura deschisă pe care Pocora o provoacă în logica elementară este deja prea dureroasă la final: aceasta nu realizează că măsura implementată de Mariana Câmpeanu și dusă la bun sfârșit de Rovana Plumb a fost clar periclitată de Crin Antonescu, care a forțat atât ruperea USL cât și demisia fostului ministru al Muncii.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora este cu siguranță un politician cu multe părți pozitive, dar, în mod evident, stăpânirea logicii discursive nu se află printre meritele sale...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 2014
Bulla
Ma lesi?
Sa inteleg ca, dupa mintea ta, Plagiatorul aplica cand si cum vrea legea! Daca nu dorea nu aplica hotararea ICCJ, dar pentru ca e un om bun, a facut-o!
26 mar, 2014
goPontaNemaPresident
Pop are sau nu are creier?
"Declarația de mai sus este pur și simplu atât de halucinantă, încât merită citită nu de două ori, ci de zece ori"
mai virtualule..........doar prostii o citesc de 10 ori.
cei ca tine,care n-au creier...
e destul de clara
in fond Ponta da inapoi ce nu a vrut sa dea tot Ponta
nu ...nu era vorba de creierul tau,tu ramai tot asa,fara...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ