UPDATE Marius Ovidiu Isăilă nu poate fi arestat preventiv, a decis plenul Senatului

| 02 iun, 2014

Senatul a respins luni solicitarea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului Marius Ovidiu Isăilă.

Dintre senatorii prezenţi, 104 au votat împotrivă, 15 pentru şi un vot a fost anulat. Votul a fost secret cu bile.

'Mă aflu în faţa dumneavoastră într-un moment crucial al existenţei mele, într-un moment de tensiune emoţională maximă. După cum ştiţi, DNA a cerut arestarea mea. Nu ridicarea imunităţii, aşa cum probabil ar fi fost normal, ci direct arestarea. De votul dumneavoastră de astăzi, de avizul dumneavoastră depinde nu numai evoluţia mea profesională, socială şi politică viitoare, ci şi posibilitatea de a sta alături de copiii mei', a declarat în plen senatorul Isăilă.

El le-a transmis colegilor săi din sală că au opţiunea de a vota pentru a-l vedea 'după gratii, aşa cum doresc cei de la DNA', sau să fie judecat în libertate 'pentru presupuse fapte de corupţie', care nu au legătură cu activitatea sa parlamentară şi nici cu funcţia de senator.

'Am fost şi voi fi cooperant cu toate structurile de anchetă. Nu cer clemenţă şi nu solicit niciun fel de dispensă de la lege. Vreau ca faptele mele să fie analizate şi judecate aşa cum sunt, şi nu cum vor cei de la DNA. Arestarea mea este cerută acum, în timp ce făptuitorul adevărat, fostul meu, din păcate, consilier Ene Cristian se plimbă liber şi nepăsător, pentru că arestarea lui nu poate folosi în niciun fel campaniei orchestrate de DNA. El este un nimeni, nu este o persoană publică, cum sunt eu. Soarta mea ca politician, ca senator şi ca om este acum în mâinile dumneavoastră. Sunt nevinovat, timpul va arăta', a susţinut Isăilă.

În 10 aprilie, şeful DNA a transmis Senatului cererea pentru încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isăilă, cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în perioada 2012-2014, inculpatul Isăilă, şef serviciu în Ministerul Finanţelor şi începând cu decembrie 2012 senator, prin folosirea influenţei pe care o avea sau pe care a lăsat să se înţeleagă că o are pe lângă funcţionari publici, pe care i-ar putea determina să nu îşi îndeplinească în mod corect atribuţiile de serviciu, a obţinut importante sume de bani.

Tag-uri: Marius Isaila, senat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ