Vârsta de pensionare a femeilor ar putea creşte la 65 de ani, de la nivelul actual de 63 de ani

| 07 apr, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect de lege privind creşterea vârstei de pensionare pentru femei de la 63 la 65 de ani, transmite Agerpres.

Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, referitor la egalizarea vârstelor de pensionare pentru femei şi bărbaţi.

'Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare', se arată în proiectul de lege.

Potrivit expunerii de motive, egalizarea vârstelor de pensionare pentru femei şi bărbaţi se circumscrie Recomandărilor de ţară ale Comisiei Europene transmise României, în contextul unei societăţi cu o populaţie îmbătrânită, care afectează sustenabilitatea financiară a sistemului public de pensii.

Senatul este prima cameră sesizată, iar iniţiator este Guvernul României.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ