O femeie a avut un şoc când a văzut decizia de pensionare: Pensie de un leu

| 10 apr, 2014

O femeie din Uricani, judeţul Hunedoara, a avut un adevărat şoc când i-a venit acasă decizia de pensie pentru fiul ei care suferă de un grav handicap. Pensia era de un leu.

O femeie din Uricani a avut un adevărat şoc când i-a venit acasă decizia de pensie pentru fiul ei care suferă de un grav handicap. Un leu scria pe hârtiile oficiale primite de la Casa de Pensii, aşa că femeia s-a gândit că mai mult a cheltuit cu drumurile până la Deva din puţinii bani pe care familia îi are. Din fericire, lucrurile s-au lămurit în cele din urmă, iar băiatul de nici 22 de ani va încasa 350 de lei, scrie zhd.ro.

Familia Samfira din Uricani este departe de a avea o situaţie financiară bună. Mai mult, oamenii trăiesc la limita sărăciei şi nu au nici măcar apă potabilă în blocul în care locuiesc. Patru persoane se descurcă cum pot, iar singurul venit este al femeii, Tatiana Samfira.

Iar cum un necaz nu vine niciodată singur, soţii Samfira au şi un băiat, care va împlini 22 de ani la vară, imobilizat la pat. "Băiatul suferă de tetrapareză spastică şi epilepsie. Aşa s-a născut şi este imobilizat la pat. Primeşte indemnizaţie, dar banii sunt puţini faţă de câte are nevoie şi am umblat să-i depunem şi actele pentru pensie de invaliditate, mai ales că am auzit că s-a dat o lege prin care poate primi 350 de lei", a declarat mama lui Ştefan Cosmin Samfira. Femeia a început drumurile lungi şi obositoare, inclusiv pentru curatelă, aşa încât fiul ei – şi aşa lovit de soartă – să poată primi mai mulţi bănuţi. Are nevoie de medicamente, de hrană sănătoasă, de un scaun cu rotile şi câte şi mai câte. Dar când a primit decizia de pensionare, a îngheţat: „am primit de la Casa de Pensii Hunedoara decizie cu un leu! Mai mult am cheltuit. Ce să facem cu aceşti bani?”, se întreba retoric Tatiana Samfira.

Din fericire, lucrurile au fost lămurite de directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, Ilie Toma, care i-a dat garanţii mamei disperate că, în realitate, pensia este de 350 de lei. "Într-adevăr, are 4 zile cotizate pentru care pensia calculată de 1 leu", a explicat directorul CJP Hunedoara, Ilie Toma.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ