Ultima oră: Trei turiști sunt căutați de salvamontiști în Masivul Retezat

| 09 mar, 2014

Trei persoane care s-au rătăcit în Masivul Retezat sunt căutați duminică dimineață de salvamontiștii din județul Hunedoara, după ce turiștii, plecați pe un traseu de la Cabana Gențiana spre Vârful Peleaga (2.509 m) și Refugiul Bucura, nu au mai găsit drumul din cauza întunericului, viscolului și ninsorii.

Turiștii au cerut ajutorul salvamontiștilor în jurul orei 2,00 noaptea, în momentul în care au reușit să ajungă într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă. Cei trei au fost îndrumați spre refugiul Salvamont de lângă lacul Bucura, unde ar fi trebuit să ajungă după aproximativ o oră.

"Deoarece nu avem semnal GSM în zonă, am trimis o echipă de salvatori montani spre refugiul Bucura, pentru că vrem să fim siguri că turiștii au ajuns acolo. La momentul în care au sunat după ajutor, cei trei turiști erau panicați și înfrigurați. Pentru moment, i-am îndrumat prin telefon spre Refugiul Bucura', a declarat duminică șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, salvamontiștii doresc să-i preia pe turiști de la Refugiul Bucura și-i vor conduce spre Cabana Gențiana, unde condițiile sunt mult mai bune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ