O femeie din Alba are o pensie de 430.000 de euro

| 04 aug, 2014

O femeie din Alba a primit de la Casa de Pensii o decizie prin care i s-a calculat un venit lunar de aproape două milioane de lei (430.000 euro). Când si-au dat seama de eroare, functionarii i-au mai trimis încă două decizii de pensionare, însă şi acestea au fost greşite. Încurcătura s-a produs când femeia şi-a mutat dosarul din judeţul Mureş în Alba şi în luna iulie nu a mai luat niciun ban.

Eugenia Brișcaru, o pensionară din Alba, a avut un șoc când funcționarii Casei Județene de Pensii i-au calculat un venit lunar de aproape două milioane de lei.

Explicația funcționarilor de la Casa de Pensii Alba este una halucinantă. "Pe decizie scrie că drepturile au fost stabilite în 22 noiembrie 2003. În 2003, sumele erau nedenominate și pensia e de 1.927.452 dar la nivelul anului 2003", a spus pentru România TV Călin Ilea, șef serviciu Casa de Pensii Alba.

Astfel, funcționarii Casei de Pensii au copiat ad literam decizia de pensionare din 2003 şi au omis faptul că în 2005 leul s-a denominat. Bineînțeles, Eugenia Brișcaru nu a primit niciodată fabuloasa sumă. Din contră, pe luna iulie, femeia nu a încasat niciun ban, pentru că de la Casa de Pensii Alba i s-au mai trimis încă două decizii de recalculare cu sume diferite.

Eugenia Brișcaru a lucrat 32 de ani la fabrica Metalurgica din Aiud. Întreg coșmarul a început când femeia s-a mutat din judeţul Mureş la Aiud şi a trebuit să îşi transfere dosarul la Casa de Pensii Alba. Pentru că nu și-a primit pensia pe luna iulie, ea a acumulat deja datorii la plata utilităților. Acum, femeia a depus o cerere de recalculare prin care solicită să i se ia în considerare toată vechimea și să primească pensia de 844 lei, ca şi până acum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ