Raportul Curții Constituționale pentru revizuirea Constituției a ajuns la Senat

| 07 apr, 2014

Preşedintele Senatului a fost sesizat de căte preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR) cu raportul referitor la proiectul de lege cu privire la revizuirea Constituţiei.

Preşedintele Senatului a fost sesizat de căte preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR) cu raportul referitor la proiectul de lege cu privire la revizuirea Constituţiei, a declarat vicepreşedintele Senatului, senatorul PSD Cristian Dumitrescu, luni, la finalul Biroului Permanent, la Palatul Parlamentului.

'Preşedintele Senatului a fost sesizat de către preşedintele Curţii Constituţionale cu raportul pe care Curtea Constituţională l-a făcut în legătură cu proiectul de lege de revizuire a Constituţiei. Am fost sesizaţi în mod oficial. Această decizie a fost transmisă către Comisia comună Senat - Camera Deputaţilor pentru revizuirea Constituţiei şi mi se pare că s-a dat un termen până la data de 6 - 7 iunie pentru ca grupurile parlamentare să primească acest material, să facă amendamente şi să le ridice către această Comisie în aşa fel încât să fie luate în discuţie. Această Comisie va fi convocată, probabil, de către preşedintele ei săptămâna aceasta şi va trebui să primim spre informare şi spre dezbatere, tot în această perioadă, nu ştiu ce va stabili Comisia, deşi sunt membru, când va studia şi cum va studia raportul Comisiei de la Veneţia, fiind un raport de natură consultativă', a spus Dumitrescu.

Potrivit acestuia, documentul trimis Curtea Constituţională este obligatoriu să fie luat în discuţie.

Liderul PNL, Crin Antonescu, preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, a declarat duminică că referendumul privind revizuirea Constituţiei ar putea avea loc cel mai devreme în 2015.

El a precizat că în calitatea pe care o are a solicitat membrilor comisiei să înceapă discuţiile, pe baza recomandărilor Curţii Constituţionale şi a Comisiei de la Veneţia.

'Referendumul are şanse doar cu prevederea de 30% a validării, deci abia în 2015, dacă până atunci forma Constituţiei va fi dezbătută şi votată cu două treimi din Parlament', a apreciat Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că a existat o puternică şi susţinută campanie politicianistă din partea preşedintelui Traian Băsescu, care a prezentat modificarea Constituţiei 'ca pe o a doua tentativă de lovitură de stat'.

'Când au venit detaliile de la Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia, au fost prezentate ca nişte pumni daţi în cap nouă. La Curtea Constituţională sunt două comentarii: unele de care trebuie să ţinem cont, chiar dacă nu suntem de acord, iar în rest sunt nişte sugestii, păreri, care sunt tratate cu interes şi respect, dar nu mai mult de atât, pentru că nu Curtea Constituţională este legiuitor. Ca atare, ce ni se spune că încalcă limitele revizuirii am scos. La Veneţia avem observaţii de care putem ţine cont şi bineînţeles că vom ţine. Le vom discuta în comisie', a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că cel mai important este că nici Curtea Constituţională şi nici Comisia de la Veneţia nu au semnalat chestiuni grave care să ţină de statul de drept şi că păstrarea parlamentului bicameral nu a fost contestată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ