Senatorul Isăilă îşi învăţa consilierul cum să ascundă mita primită în spatele unui contract fictiv

| 22 apr, 2014

Senatorul PSD Marius Isăilă îşi învăţa consilierul, pe Cristian Ene, cum să ascundă mita de 20.000 de euro primită de acesta în numele parlamentarului în spatele unui contract de împrumut fictiv, fiind convins de faptul că procurorii DNA nu vor putea obţine probe care să-l incrimineze.

Conform referatului DNA consultat de MEDIAFAX, procurorii susţin că pentru a rezolva problema mitei de 20.000 de euro primită de la Cătălin Cristescu, senatorul PSD îi spune lui Cristian Ene să realizeze un contract fictiv de împrumut prin care să acopere urmele infracţiunii. Ene obţinuse de la Cristescu, având acceptul lui Isăilă, suma de bani pentru ca senatorul PSD să intervină în „aranjarea” concursului la Direcţia Antifraudă din ANAF.

Discuţiile dintre senatorul PSD şi consilierul său, Cristian Ene, au avut loc după ce acesta din urmă a acceptat să colaboreze cu procurorii DNA, fără ştiinţa lui Isăilă, urmare a flagrantului în care Ene a fost prins primind cei 20.000 de euro.

Senatorul PSD îşi exprima îngrijorarea, faţă de Ene, legată de Cătălin Cristescu, care ar fi denunţat la DNA faptele pe care Isăilă le-a comis.

Isăilă: Ţinta lor cred că e...Pentru că am stat şi am gândit-o în toate părţile. (vorbeşte în şoaptă) Dacă era să fii tu sau eu, până acum apărea ceva referitor la chestiile alea de...cu Cătălin. Cătălin îmi spunea...

Ene: Şi asta cu copilul acasă sigur va da pe cineva şi acel cineva suntem noi, Ovidiu. Scurt.

Isăilă: Noi doi...gândeşte limpede...

Ene: Nu, eu îţi spun pe cine dă Cătălin

Isăilă: Eu n-am primit nimic. Tu ai primit ceva? Asta spun! (vorbeşte iar în şoaptă) „Bă, le zicem dacă ne cheamă. Nu am primit nimic. N-am făcut nimic. Să facă toate schi...Ei sunt la...Să facă...Mie îmi dă de lucru. Ai auzit ce am spus?

[…]

Isăilă: (vorbeşte în şoaptă) Fii atent...te duci la birou şi faci un contract de împrumut între tine şi el...te duci...

Ene: Hai, mă...

Isăilă: Te vezi cu el

Ene: Nu mă văd cu ăsta acum.

Isăilă: Nu acum. Tocmai că l-am întrebat...

Ene: Nu.

Isăilă: (vorbeşte în şoaptă) Duminică...şi că te vezi cu el.

Ene: Primul lucru pe care îl fac, mă pune să semnez.

Isăilă: Să semnezi. Exact. Bravo! Şi laşi spaţiu...Şi laşi spaţiu acolo...

Ene: Eu oricum nu pot să mă duc la el şi să-i spun: Domne,...am venit să-ţi dau banii înapoi.

Isăilă: Nu

Ene: Mă duc la el, îi spun: Hai să ne vedem. Ne vedem, primul lucru...să semneze.

[...]

Isăilă: Îl pui să semneze

Ene: Contractul de împrumut.

Isăilă: Da.

[…]

Isăilă: Ăsta ar putea fi...Ascultă-mă pe mine

Ene: Eu îţi spun, eu cred în continuare că istoria ne-a prins din urmă.

Isăilă: Nu

Ene: Eu...părerea mea, tu faci cum vrei. Crezi ce vrei. Eu îţi spun că istoria ne-a prins din urmă.

Isăilă: Omule...dacă, să presupunem că e o variantă.

Ene: Iar ei pot foarte bine să ţină...2012...2013...2012. Ei pot ţine un dosar doi ani numai ca să prindă ce au nevoie. Poate că la vremea respectivă tu n-ai fost important şi acum eşti. Ţi-ai pus şi întrebarea asta? A zis, lasă, bă, ce luăm un director de la...cu ANAF. Dă-l în p...mea. Şi un...d-ăsta de la o de-asta cu ONG...

Isăilă: Nu, mă, dar nu sunt...dar nu sunt probe. Probe, eu asta îţi spun...că noi trebuie să contruim apropo de ce spui tu. Ne gândim şi la asta. Omule...

[…]

Isăilă: S-a interesat...Da. Asta ştiu....că mi-au povestit băieţii...Povestea noastră e următoarea...Ne cunoaştem cu el. Îl cunoaştem. Dacă ne întreabă...

Ene: N-avem cum să ne...că ne pune la detectorul de minciuni şi nu...

Isăilă: Eu m-am văzut cu el de două ori. De două ori – trei ori maxim. O dată la petrecere la el, o dată nu ştiu ce. Prieteni mai apropiaţi eraţi voi doi.

Ene: Da.

Isăilă: Da? Deci, ca să ştii ce vorbeşti.

Ene: Da.

Isăilă: Şi că...Eu nu ştiu. Da, m-a rugat o dată să mă văd cu cineva. Nu mai ţin minte, nu mai ţin...Dacă mă întreabă. Nu ţin minte nume, nu ştiu...Chiar nu mai ştiu cum arăta persoana. M-a rugat frumos dacă...Ce se întâmplă cu o returnare de TVA. Adică m-a întrebat metodologia returnării TVA-ului.

[…]

Isăilă: Dragul meu, tu te duci...ştii, te duci acolo şi scrii, da, ştii?

Ene: A, deci, să-l semnez cu data la care mă duc cu el!

Isăilă: Te duci azi...da, dragul meu!

[…]

Ene: Şi acum tu mă trimiţi să mă întâlnesc cu Cătălin să-l pun să semneze ceva!

Isăilă: Nu, nu! Nu, ascultă-mă, nu!...(vorbeşte în şoaptă) Dacă te vezi cu el îi spui aşa uşor cu voce tare, tocmai ca să elimini...(neinteligibil, vorbeşte în şoaptă)...că e denunţ calomniator împotriva ta! Zici „Băi, tu ai înnebunit?” Acum intervii tu, asta mi-a zis şefu’, „Băi, acuma te duci tu cu tupeu, lejer, elegant. Tati, referitor la aia, n-am apucat să facem hârtia aia! Vino, te rog frumos, ca...hai vino puţin să ne întâlnim să facem hârtia”...(neinteligibil)...”Hai să facem pentru că altfel ştiu ce aţi făcut voi”...

Ene: Mi-au transpirat mâinile în zece secunde!

Potrivit procurorilor DNA, în urma acestei discuţii a fost emisă o ordonanţă prin care Cristian Ene a fost autorizat drept colaborator al organelor judiciare, acesta prezentându-i pe 31 martie senatorului PSD contractul de împrumut redactat conform solicitării acestuia.

„După studierea acestui contract de împrumut fals, la redactarea căruia instigase, senatorul Isăilă şi-a dat acceptul ca fiind conform dorinţei sale şi a cerut să fie semnat”, se mai arată în referatul DNA.

Cazul senatorului Marius Isăilă se află în atenţia Comisiei juridice din Senat, care urmează să propună plenului Senatului o rezoluţie pentru încuviinţarea arestării preventive sau respingerea solicitării formulate de DNA. Raportul Comisiei ar urma să fie depus la 29 aprilie.

Tag-uri: DNA, Marius Isaila
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 apr, 2014
rsss
Ce sancțiuni au suferit cei ”din dialog”?????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ