Deputatul Florin Popescu: Nu am nimic de ascuns; procurorii DNA au fost corecţi

| 23 apr, 2014

Deputatul Florin Popescu a declarat, miercuri, la ieşire din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că nu are nimic de ascuns şi că învinuirile care i se aduc sunt 'lucruri care s-au stabilit după ani de zile

'Nu am nimic de ascuns. Sunt la dispoziţia justiţiei şi am încredere. (...) Sunt lucruri care s-au stabilit după ani de zile', a afirmat deputatul.

El a mulţumit procurorilor DNA pentru că au fost 'foarte corecţi'.

'Mi-au spus toate articolele din lege pe care le-am încălcat. Mi-au pus dosarul la dispoziţie (...). Mi-au adus la cunoştinţă învinuirile despre faptul că am avut o legătură acum doi ani de zile, în 2012, cu o firmă de pe raza judeţului Dâmboviţa şi că aş fi solicitat, în prima funcţie pe care am adus-o, anumite produse agricole pe care să le folosesc în campania electorală', a afirmat parlamentarul.

Florin Popescu a menţionat că a cerut un termen de câteva zile pentru a studia dosarul împreună cu avocatul şi că ulterior va reveni la DNA pentru a-şi expune punctul de vedere.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Florin Popescu, la data faptelor preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa a unui partid politic, în prezent deputat, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000, şi anume folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

'În anul 2012, inculpatul Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale (denunţător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetăţenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012. Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea omului de afaceri', se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

Sursa citată precizează că detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă, conform Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ