Mazăre: Azi merg la arhiepiscopul Tomisului, poate mă spovedesc. 98 % nu am emoţii pentru vineri

| 17 apr, 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, joi, la finalul şedinţei Consiliului Local, că după-amaiză va merge la arhiepiscopul Tomisului, poate chiar să se spovedească, şi că 98 la sută nu are emoţii pentru vineri, când instanţa supremă va decide dacă edilul va fi cercetat în libertate.

Întrebat joi, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal, dacă are emoţii pentru procesul de vineri, Mazăre a răspuns: "98 la sută nu am emoţii pentru că ştiu ce am făcut şi ştiu care este realitatea. Niciodată nu poţi să fii sigur dacă sunt presiuni, dacă nu sunt presiuni, nu mă mai puneţi să comentez că le ştiţi cu toţii probele din dosar. Vreţi să vă dau un exemplu ? La un moment dat era o interceptare că urma să-mi cumpere Elan nişte bilete de avion şi s-a ocupat un băiat de-al lui cu o prietenă de-a mea. Interceptarea aia are şi o continuare mare, de vreo pagină. (...) El îmi explica de ce mi-a făcut rezervările aşa pentru că fuseseră trei atentate în Tel Aviv în ultimele două săptămâni şi atunci era risc şi pericol, e în interceptare. «Puncte-punctele» alea care au fost lăsate şi tăiat restul lăsa să se interpreteze cumva că era nu ştiu ce aranjament. Era vorba de nişte aranajamente făcute în ceea ce priveşte siguranţa mea".

Mazăre a mai spus că joi după-amiază va merge la Arhiepiscopul Tomisului, poate chiar să se spovedească.

"După ce termin cu voi mă duc la Înalt Prea Sfinţia Sa", a spus edilul, fiind apoi întrebat dacă se va spovedi cu acest prilej.

"Asta o să văd dacă mă spovedesc, probabil că da. Sincer să fiu nu sunt foarte religios, cred în Dumnezeu şi cred că lucrurile bune pe care le faci ţi se întorc. Şi poate atunci când vorbeam în faţa instanţei şi spuneam că mi se pare nedrept să fiu pedepsit pentru un lucru pe care nu l-am făcut şi pentru un lucru bun pe care l-am făcut aveam în faţă imaginea a două mii şi ceva de oameni sărmani, bătrâni, bolnavi, şi pe Înalt Prea Sfinţia Sa lângă mine atunci când îi băgam în casă şi mă gândeam că e nedrept să fiu pedepsit nevinovat pentru un asemenea lucru. Vorbesc cu dumnealui, am o relaţie foarte bună", a explicat Mazăre.

Jurnaliştii l-au mai întrebat pe Mazăre ce părere are despre faptul că fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, a fost chemat, joi, la DNA, la audieri, în acelaşi dosar, primarul spunând că se aştepta la aşa ceva, dar că totul este "un caraghioslâc".

"Iar mă puneţi să comentez din dosar, iar o să-mi facă «lăcrămaţii» doamna Kovesi că încerc să influenţez justiţia. Ne aşteptam să-l cheme. Sigur e un caraghioslâc pentru că procurorul acuză că pentru a disimula mita pe care mi-a dat-o mie a virat în contul meu şi al fratelui meu în aceeaşi zi. Păi dacă voia să disimuleze vira totul la el, nu la mine", a explicat Radu Mazăre.

Primarul constanţei a mai spus că are două posibilităţi pentru a petrece Paştele, şi anume ori în arest, dacă instanţa va aproba contestaţia DNA, ori în campusul social «Henri Coandă», dacă va rămâne în libertate.

"Există două posibilităţi: ori mă întorc în camera numărul 17 unde mă aşteaptă băieţii ăia şi cu nea Ruşanu, cu unchiu, sper să nu-mi sforăie toată noaptea de Paşte. Deci, o să mă întorc şi petrec Paştele cu ei, ori dacă nu, ceea ce cred şi cred că este un Dumnezeu sus care vede şi îi dă fiecăruia pe măsura lucrurilor bune pe care le-a făcut în viaţa asta, o să mă duc în cartierul de săraci şi de amărâţi şi de oameni cu probleme unde am făcut Paştele şi anul trecut", a conchis Mazăre.

Senatorul PSD Alexandru Mazăre a fost citat să se prezinte joi la DNA, pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care este cercetat şi fratele acestuia, Radu Mazăre, aflat şi el, cu o zi în urmă, la DNA pentru a da declaraţii în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă".

Primarul Radu Mazăre spunea marţi, la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, că vineri va fi la instanţa supremă pentru a afla dacă rămâne sau nu în libertate.

El a menţionat că vineri se va judeca doar recursul DNA la decizia de a fi cercetat în libertate şi că nu a contestat interdicţia de a părăsi ţara.

Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au fost eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei în 9 aprilie, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată de către procurorii DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ