Radu Mazăre: De Paşte, ori în arest, unde mă aşteaptă băieţii ăia, ori în cartierul pentru săraci

| 17 apr, 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat joi că are două variante cu privire la locul unde va petrece noaptea de Înviere - ori în arestul DNA unde îl aşteaptă 'băieţii ăia şi nea Ruşanu', ori alături de persoanele nevoiaşe din cartierul constănţean Henri Coandă

'Există două posibilităţi, ori mă întorc în camera numărul 17 unde mă aşteaptă băieţii ăia şi nea Ruşanu, cu unchiul care sper să nu sforăie toată noaptea de Paşte. (...) Dar cred că este un Dumnezeu sus care vede şi îi dă fiecăruia pe măsura lucrurilor bune făcute în viaţa asta şi o să mă duc în cartierul de săraci şi de amărâţi şi de oameni cu probleme, unde am făcut Paştele şi anul trecut (...) noaptea de Înviere', a afirmat Mazăre la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa.

El a menţionat că în proporţie de 98% nu se teme că va fi arestat preventiv, referitor la decizia în acest sens pe care trebuie să o ia vineri magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

'98% nu am emoţii pentru că ştiu ce am făcut şi ştiu care este realitatea. Dar niciodată nu poţi să fii sigur dacă sunt presiuni, dacă nu sunt presiuni', a spus Radu Mazăre.

Cu privire la probele administrate în dosar de procurorii DNA împotriva sa, primarul Constanţei a declarat că sunt trunchiate, anchetatorii încurcându-i până şi fetele.

'Sigur că m-am uitat şi probele sunt trunchiate. (...) La un moment dat, era o interceptare că urmează să-mi cumpere Elan nişte bilete de avion şi s-au ocupat un băiat de al lui cu o prietenă de-a mea. (...) Şi am spus... nu se ocupa cu aia, ci cu aialaltă, vezi că mi le încurci. Doi, el îmi explica de ce îmi făcuse rezervările aşa, pentru că fuseseră trei atentate în Tel Aviv în ultimele săptămâni şi atunci era risc şi pericol. (...) În interceptare puncte-punctele lăsate şi tăiat restul lăsa să se înţeleagă cumva că este nu ştiu ce aranjament. Acolo era vorba de nişte aranjamente făcute în ceea ce priveşte siguranţa mea. (...) Şi să nu-mi încurce fetele', a explicat Radu Mazăre.

El a spus că joi va merge la arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, nefiind exclus să se spovedească.

'O să mă duc la Înalt Preasfinţia Sa, o să văd dacă mă spovedesc, probabil că da. Sincer să fiu, eu nu sunt foarte religios, dar cred că lucrurile bune pe care le faci ţi se întorc. Şi atunci când vorbeam în faţa instanţei şi spuneam că mi se pare nedrept să fiu pedepsit pentru un lucru pe care nu l-am făcut şi pentru un lucru bun pe care l-am făcut, aveam în faţă imaginea a două mii şi ceva de oameni sărmani, bătrâni şi pe ÎPS lângă mine, atunci când i-am băgat în case. (...) Am o relaţie foarte bună (n.r. - cu arhiepiscopul Teodosie). Şi atunci mi-a spus că poate este cea mai fericită zi de când păstoreşte comunitatea asta, atunci când a văzut că rezolv problemele atâtor oameni cu nevoi. (...) După care, mâine trebuie să mă trezesc dimineaţă că trebuie să plec la Bucureşti, să mă duc la proces în Vinerea Mare', a declarat Mazăre.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este cercetat penal de DNA pentru că ar fi primit mită 175.000 de euro de la un om de afaceri israelian pentru ca acesta să poată construi cartierul de locuinţe sociale Henri Coandă. Ulterior, procurorii DNA au extins urmărirea penală pentru fals în declaraţii în dosarul primarului Radu Mazăre

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ