Băsescu: Portul Constanţa trebuie să rămână administraţiei centrale, Mazăre vrea să mulgă de acolo

| 14 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară că portul Constanţa este un obiectiv de importanţă strategică, care trebuie să rămână în controlul administraţiei centrale, menţionând că s-a greşit prin acordarea a 30% din acţiuni Primăriei, deoarece Radu Mazăre nu ar vrea "decât să mulgă".

Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, dacă portul Constanţa trebuie să rămână în controlul administraţiei centrale.

"Sigur, nu se poate mişca. Şi aşa, şi aşa s-a făcut o greşeală formidabilă că i s-a dat 30% lui Mazăre, că el nu vrea decât să mulgă din port. Importanţa acestui port care e legat şi cu Canalul Dunăre – Marea Neagră (...) acest port este poarta de intrare pe Dunăre, dar acest port este portul de distribuţie în Marea Neagră", a declarat şeful statului.

El a menţionat că importanţa portului Constanţa este una strategică, inclusiv în raport cu Alianţa Nord Atlantică.

"Lumea asta din port şi administraţia portului mai are şi misiunea de a-şi face datoria element de infrastructură strategică, şi asta o face la comanda Guvernului, şi o face cu maximă prioritate. Vreţi să vă imaginaţi comandantul trupelor NATO din Europa căutându-l bezmetic pe Mazăre prin Mamaia ca să discute despre mărirea capacităţii de tranzit pe anumite dane pentru tehnică de luptă americană? (...) Mai facem tranzit pentru vecini de utilaje speciale, de echipamente speciale care se anunţă de la guvern la guvern, şi noi ce să facem? Vedeţi că avem acolo unul care dacă nu e pe carul alegoric, se numeşte Mazăre, trataţi cu el să vă aprobe să faceţi acest tranzit prin portul Constanţa", a mai spus Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 2014
claudiu
un gaozar
un mare gaozar!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ