Crin Antonescu: Nu sunt parte şi nu am fost vreodată parte a unei lovituri de stat

| 14 apr, 2014

Crin Antonescu afirmă că nu a fost parte a unei lovituri de stat şi că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu sunt o împletire de adevăruri enunţate teoretic cu multe minciuni concrete.

Crin Antonescu afirmă că nu a fost parte a unei lovituri de stat şi că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu sunt o împletire de adevăruri enunţate teoretic cu multe minciuni concrete.

„Nu sunt parte şi nu am fost vreodată parte a unei lovituri de stat şi am toate şansele la Preşedinţie, dar pornind de la această chestiune punctuală aş face o constatare generală în legătură cu lucrurile spuse de dl Traian Băsescu (...), ele sunt poate reprezentative pentru mandatele lui Traian Băsescu, o împletire de adevăruri enunţate teoretic cu multe minciuni concrete şi acesta a fost drama mandatelor sale”, a afirmat Antonescu, duminică seara, la Realitatea Tv.

El a spus că 'minciuni concrete' ale preşedintelui Băsescu sunt cele potrivit cărora în România a avut loc o lovitură de stat, iar şeful statului ar fi fost suspendat din funcţie pentru că scăzuse în sondaje.

Antonescu a mai spus că Băsescu a trecut la 'minciuni cu omisiune', arătând că nu toţi mogulii i-au fost adversari acestuia.

'Vreme de cel puţin vreo patru ani imperiul mediatic al lui Sorin Ovidiu Vântu l-a susţinut copios pe dl. Băsescu. (...) Preşedintele Băsescu uită să spună că dl Ghiţă a făcut afaceri cu statul în timpul guvernelor cauţionate de Traian Băsescu şi cele mai importante dintre ele au fost făcute pe zona de securitate naţională', a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a arătat că în cazul în care şeful statului susţine că premierul este corupt ar trebui să se adreseze organelor judiciare.

'Eu sunt de acord că nu ar fi deloc bine ca domnul Ponta să devină preşedinte, dar în momentul în care preşedintele în exerciţiu formulează în mod repetat şi apăsat acuzaţia de corupţie cred că ar trebui să se adreseze organelor judiciare, cred că ar trebui să facă o plângere penală, să sesizeze DNA', a spus liderul PNL.

El a ţinut să sublinieze că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, nu doreşte să candideze la Preşedinţie şi nici nu va candida, însă a subliniat că îl vede pe acesta cu un rol important în statul român.

De asemenea, Antonescu a mai spus că în 2009 Klaus Iohannis nu avea nicio legătură cu Dan Voiculescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară că liderul PNL, Crin Antonescu, nu mai este cea mai bună soluţie pentru prezidenţiale a liberalilor pentru că e în aceeaşi găleată cu Victor Ponta şi parte a unei lovituri de stat.

'Crin Antonescu e în aceeaşi găleată cu Victor Ponta, e parte a unei lovituri de stat pe care nu o şterge nimeni cu buretele. Nu foloseşte la nimic (n.r.- că şi-a schimbat discursul şi îl atacă pe Ponta) atâta timp cât ce ai făcut se vede. Când eşti parte la aşa o mizerie politică în care arăţi lipsă de orice fel de respect pentru statul de drept, adică profiţi că un preşedinte are un nivel de popularitate scăzut, urmare a unor măsuri luate în timpul crizei economice şi hai să îl schimbăm, păi dacă tot atâta minte ar avea şi politicienii francezi l-ar suspenda mâine la Hollande. Occidentul se uită ce scrie în Constituţie - cinci ani mandat - de ce, că a ajuns la 16%? Păi ce preşedinte se menţine cu 50% de-a lungul întregului mandat?', a spus Băsescu la Realitatea Tv.

El a adăugat că poate fi o soluţie cu care liberalii să meargă la prezidenţiale Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ