Crin a uitat cine l-a adus pe el la putere

| 13 apr, 2014

Crin Antonescu manifestă semne fie ale unei beții de putere, fie ale unei rupturi complete de realitate.

Într-o serie de interviuri oferite recent publicațiilor românești, președintele PNL și-a atacat foștii parteneri de guvernare din USL pe toate fronturile, aruncând cu noroi atât în direcția PSD, cât și în direcția oamenilor pe care, la un moment dat, îi considera prieteni – Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Lăudându-se că nu va duce niciodată PNL în genunchi în fața PSD, Antonescu dă dovadă de un nivel incredibil de ipocrizie. În primul rând, acesta uită de principiul parității, pe baza căruia a fost organizată Uniunea Social Liberală și care a permis liberalilor să obțină rezultate aproape de două ori mai mari la alegerile din 2012 față de cele din 2008.

Mai mult, atacurile zilnice pe care le lansează Antonescu par din ce în ce mai mult a fi o încercare de a-și masca propriul eșec în fruntea partidului. Multe dintre promisiunile liberale de la nivelul USL – proiectul Constituției, măsurile de dreapta – au ajuns să fie îndeplinite doar datorită consecvenței celorlalte partide rămase în alianță după ce PNL și-a luat jucăriile și a plecat de la guvernare. Așadar, în momentul în care Crin Antonescu nu are niciun rezultat pentru care să își asume meritul 100%, dar nici nu dorește să recunoască avantajele pe care le-a primit în USL, singura variantă rămasă pentru acesta este să mintă și să devină grobian.

În acest moment, ar fi foarte util ca președintele PNL să dea dovadă de sinceritate și să prezinte un bilanț complet al beneficiilor obținute de liberali din colaborarea cu PSD. Printre mandatele câștigate de PNL în 2012, la alegerile locale, se numără 378 de funcții de primar, 3.150 de locuri în consiliile locale și 15 președinții ale consiliilor județene, dublu față de cât avea în trecut. De asemenea, la alegerile parlamentare liberalii au câștigat alături de PSD 150 de locuri în Senat și Camera Deputaților, o creștere de peste 60% față de rezultatele din 2008.

Chiar și Crin Antonescu a fost avantajat direct de colaborarea cu social-democrații, pentru că, în 2012, acesta a fost ales în funcția de Senator într-un colegiu uninominal din Teleorman, obținând 77,16% din voturi după ce a fost sprijinit masiv de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Faptul că în interviurile sale recente Antonescu spune că nu ar fi „un preşedinte liniştit, cuminţel, care să cumpere covrigi cu Dragnea” denotă o foarte mare lipsă de bun-simț. Cu siguranță Antonescu este pregătit să-ți asume rolul de continuator al lui Traian Băsescu, cum a făcut și în cazul ruperii USL, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunțe cu totul la ideea “revoluției bunului-simț” cu care a împânzit România la alegerile prezidențiale din 2009. Deși politica românească este, într-adevăr, plină de mârlănii, Crin Antonescu ar face o favoare electoratului său dacă și-ar asuma o personalitate mai puțin isterică și cu un obraz mai subțire.

Ar fi foarte interesant ca președintele liberal să explice, în actualul context, cât de răi au fost partenerii de alianță din moment ce s-ar putea spune că le datorează o bună parte din cariera sa politică.

Din păcate, întovărășirea cu Traian Băsescu îl transformă pe Antonescu într-un mic despot lipsit de loialitate și nerecunoscător, căruia i se pare că totul îi aparține – chiar și România. Să ne amintim de exemplu de gafele pe care le-a făcut acesta cât timp a fost președintele interimar – primul lucru pe care l-a făcut a fost să iasă în conferință de presă și să atace SUA. Un astfel de personaj, care a crescut pe vremea comuniștilor și care este se consideră „de dreapta” după ce a fost salariat al statului toată viața, se pare că nu are niciun fel de tangență cu democrația sau cu moralitatea. Altfel, ar avea măcar bunul-simț să arate punct cu punct cu ce a ajutat el PNL – fără a fi sprijinit de PSD

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 2014
Horia Nabot
Cine începe atacul și mâncătoria să înghită mai demn - broscăria !
Rupți de toate sunteți voi, tonomatele unui „gunoi”...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ