Analiza standard: Fata lui tata îi dechide ușa în familie lui Crin

| 13 apr, 2014

De ceva vreme încoace, PMP și Crin Antonescu par să fie din ce în ce mai apropiați și deschiși la colaborare.

Desigur, imediat după ieșirea PNL de la guvernare și ruperea USL, această disponibilitate era mai degrabă implicită, cele două părți evitând să își asume pe față dorința de a colabora. Între timp însă, de la aluzii și intenții declarate pe jumătate, s-a trecut la exprimarea deschisă, atât de către PNL cât și de către PMP, a intenției de a sprijini o candidatura comună la alegerile prezidențiale.

Joia aceasta spre exemplu, Crin Antonescu declara într-o discuție online cu cititorii Hotnews că este gata să îi susțină pentru câștigarea Președinției chiar și pe unii dintre cei mai de marcă reprezentanți ai regimului Băsescu, împotriva căruia, până nu cu mult timp în urmă se angaja să lupte sub sigla USL pentru a reda României șansa la normalitate.

Astfel, întrebat dacă în cazul în care nu va accede în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale este dispus să sprijine un candidat al dreptei chiar și dacă acesta se va numi Elena Udrea, Emil Boc, sau Mihai Răzvan Ungureanu, Crin Antonescu a răspuns cu nonșalanță afirmativ, sperând cu siguranță că semnalul transmis va fi receptat pozitiv și de către popularii europeni și, bineînțeles, de către PMP.

Și aceasta pentru că liderul PNL dă târcoale tot mai intens PPE, grup în care formațiunea condusă de Crin Antonescu speră să aibă o influență ridicată dacă va reuși să fie admis, dată fiind importanța celor câteva fotolii de europarlamentar pe care liberalii le pot aduce ca zestre în reașezarea balanței de forțe din viitorul legislativ european. În același timp, în plan intern, liderul PNL se străduie să contrabalanseze potențialul său electoral personal tot mai redus (ca urmare a pantei abrupte pe care a intrat în sondajele de opinie), coalizând în jurul său forțele de dreapta și, în primul rând pe cele apropiate lui Traian Băsescu. Ca urmare, manifestându-și deschiderea de a sprijini orice candidat al dreptei în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale, Crin Antonescu spera că gestul său va fi întors de cei vizați, care își vor declara disponibilitatea de a-l susține.

Ceea ce s-a și întâmplat. La doar două zile distanță, mezina președintelui, i-a răspuns lui Crin Antonescu într-un interviu acordat Agerpres. Astfel, întrebată ce părere are despre prezidențiabilul PNL, Elena Băsescu a răspuns că este probabil că în noiembrie va vota ”răul cel mai mic”, adăugând ulterior, la insistențele reporterului, că Antonescu ar putea foarte bine să intre în această categorie. Altfel spus, mezina președintelui deschide larg ușa colaborării dintre PMP și Crin Antonescu în perspectiva alegerilor prezidențiale.

Iar această colaborare nu face decât să certifice, o dată în plus, pentru cei care încă se mai îndoiau, că există întradevăr o alianță subterană între Traian Băsescu și liderul PNL, care explică inclusiv de ce Crin Antonescu a ținut cu încăpățânare să destructureze USL – formațiune care îi stătea în gât actualului șef al statului – și să își târască partidul în opoziție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 2014
Gogu
Huo
Bai psd-iustilor va mai crede cineva . La puscarie cu voi. Se aude zanganitul catuselor, din ce in ce mai aproape!
14 apr, 2014
Horia Nabot
Comunismul a denigrat mereu liberalismul
P.S.D.iștilor - cine să vă mai creadă minciunile după toate înșelăciunile ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ