Antonescu scapă adevărul: Victor Ponta muncește

| 13 apr, 2014

La sfîrșitul săptămânii trecute, hotnews.ro a găzduit discuția online a liderului PNL cu vizitatorii portalului. Pe lângă servitele la fileu, având în vedere tradiția băsistă a celor de la hotnews, printre întrebări s-au strecurat și unele incomode, de natură să-l încurce pe bătăiosul lider liberal.

Am remarcat o întrebare, totuși, adresată cu naivă candoare lui Crin Antonescu de către utilizatorul Ovidiu. Cum explicați popularitatea în sondaje a lui Victor Ponta, mă refer la scor, la prezidențiale: 42% ?

Întrebarea, deși greșită în detaliu – sondajul la care face referire îl creditează pe Victor Ponta cu 31% la prezidențiale în timp ce 42% ar reveni alianței PSD-PC-UNPR la europarlamentare – este justă în fond. Sondajul IRES menționat îl pune pe Crin Antonescu cu 12% la egalitate cu degustătorul de vită Kobe, MRU, ambii secondați de atotprezentul și maleficul Traian Băsescu, cu 10%. Același sondaj o mai pune la punct și pe purtătoarea de Vuitton a PMP: Elena Udrea ar obține doar un jalnic 2%. Să închidem paranteza despre sondajul IRES cu sublinierea că lămurește definitiv și pentru cei care nu au înțeles până acum, diferența dintre ”popularitatea” unui personaj și ”intenția de vot” în favoarea acestuia: conform sondajului, Mugur Isărescu ar fi votat pentru funcția de președinte de doar 4% din cei intervievați de IRES.

Revenind la Ovidiu și la întrebarea sa naivă – căci e ca și cum l-ai întreba pe Lup ce părere are despre șansele Scufiței Roșii – o considerăm justă în sensul că face trimitere la discrepanța uriașă care apare nu numai între rezultatele celor doi dar mai ales la cum se reflectă acestea în discursul liderului liberal.

Dacă stai și îl asculți preț de 5 minute doar pe Crin Antonescu cum se avântă în vâltoarea unui discurs electoral, amețești. Nu numai că va face și va drege și îi va lua pe toți nepregătiți, dar va remorca -așa, într-o doară- și bietul partid liberal după el, căci PNL-ul singur e clar că nu mai poate, fiind de ceva timp în starea aceea specifică, pe jantă, în care zace fără să se sprijine. Este posibil ca însăși naivitatea dezarmantă a interlocutorului să-l fi luat pe Antonescu prin surprindere, căci răspunsul său vine din categoria ”gura păcătosului”: ”Depinde la ce sondaje vă referiți. Victor Ponta este singurul politician care muncește, poate de aici popularitatea de care vorbiți.”

Păi, cam da... Să-l mai ataci pe Antonescu după o astfel de ”scăpare”... Victor Ponta funcționează de la preluarea funcției de prim-ministru, în 2012, la turație mărită. Constrâns să rezolve din mers moștenirile lăsate de Boc, nu degeaba numite ”bombe cu ceas”, toate problemele economice și sociale neglijate și cronicizate în zece ani de ”dolce vita băsistă” (da, ați ghicit, e o glumă subtilă la MRU), Victor Ponta a trebuit concomitent să facă față nenumăratelor sabotaje și provocări politice cu care s-a confruntat USL. Din păcate, nu toate montate de Traian Băsescu... Multe dintre acestea au venit chiar din partea liderului PNL... În aceste condiții, în care premierul a trebuit să funcționeze pe toate aceste planuri, România a obținut într-un final primele rezultate economice îmbucurătoare. Situația este departe de fi cea mai bună, dar comparativ cu bâlciul guvernamental de care s-au făcut vinovate în anii trecuți marionetele lui Traian Băsescu, diferența se vede și din străinătate... Muncește Victor Ponta? Atât cât a putut și a fost lăsat de clica moșierului de la Nana și de noul său acolit, Crin Antonescu...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 2014
Ionescu
Articol Antonescu scapa adevarul
Sper sa-ti mai aplic niste taxe ca se pare ca-ti plac cele ale lui Ponta ca prea esti catelusul lor , dupa cum scrii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ