Cât de spălat este PMP? Păi nu prea este

| 13 apr, 2014

Popularii încearcă să imprime în minţile oamenilor ideea că noul partid pe care l-au lansat este format din oameni noi, oneşti şi fără probleme la capitolul integritate.

Pentru a crea această falsă imagine, încă de la naşterea acestei formţiuni preşedintele Traian Băsescu a avut grijă să scoată la înaintare intelectuali şi oameni aparent necunoscuţi pe scena politică naţională.

Oamenii de carton în frunte cu Eugen Tomac, preşedintele interimar al noii formaţiuni politice, au fost promovaţi pentru a da impresia că PMP este un partid nou. Însă în ultimile luni PMP şi-a dat arama pe faţă, racolând în cadrul partidului tot soiul de membri de prim rang ai PDL cum ar fi Elena Udrea, Emil Boc sau Elena Băsescu.

Încercarea liderilor PMP de a proiecta în ochii oamenilor imaginea unui partid ’’Albă ca zăpada’’ este contrazisă de lista membrilor locali şi naţionali care au probleme de integritate. Românii conştientizează că noua formaţiune politică este doar o mişcare de marketing politic prin care se urmăreşte albirea corupţilor fideli preşedintelui Traian Băsescu. PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară sunt pline de foşti membri PDL, mulţi dintre ei foşti sau actuali baroni locali care au profitat de pe urma guvernării patronate de Traian Băsescu.

Imediat după lansare, PMP a lansat o adevărată campanile de racolare a primarilor şi parlmentarilor portocalii. Printre achiziţiile de top se numără mulţi baroni penali precum Gheorghe Falcă, Gheorghe Ştefan, Florin Popescu şi mulţi alţii. Deşi nu se pot înscrie direct în PMP întrucât şi-ar pierde mandatele de aleşi locali, primarii PDL s-au înscris în Fundaţia Mişcarea Populară, devenită o antecameră a partidului.

Coincidenţă sau nu, în cazul primarilor PDL certaţi cu legea, laţul justiţiei a fost slăbit imediat după ce mulţi dintre aceştia s-au înscris în Fundaţia Mişcarea Populară. Printre aceştia se numără primarul municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, cunoscut de publicul larg sub numele de Pinalti. Procurorii DNA i-au călcat pragul primarului nemţean pentru prejudicii aduse bugetului local.

Ca printr-o minune, imediat ce Pinalti s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară, ancheta nu a mai avansat. În februarie, deputatul Florin Popescu s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară alături de 22 de primari din Dâmboviţa. În perioada în care acesta era preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu s-a remarcat prin deturnarea de fonduri europene şi de afaceri dubioase cu statul prin care acorda majoritatea contractelor de la judeţ firmelor conduse de membrii propriei familii. Nu în ultimul rând, şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a scăpat de braţul lung al legii. Cum finul nu putea sta departe de naşul Traian Băsescu, Gheorghe Falcă s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară pentru a se asigura că îşi va putea continua nestingherit afacerile.

Noul partid apărut pe scena politică la iniţiativa laboratoarelor din Cotroceni nu este nici pe departe un partid al oamenilor noi şi integri care pot aduce o schimbare în România. Prezenţa în rândurile partidului a numeroşilor penali dar şi a traseiştilor de profesie este dovada de netăgăduit a faptului că PMP nu este decât un PDL cu alt ambalaj.

Adică nimic altceva decât un vehicul prin care Traian Băsescu va încerca să-şi satisfacă propriile ambiţii electorale. Doar că, în ciuda tuturor eforturilor şefului statului, PMP-ul nu-şi va putea şterge eticheta corupţiei, adând întipărită pe fruntea majorităţii liderilor care compun noua formaţiune. Şi prin urmare, PMP-ul nu va putea nicicum convinge electoratul de “bunele” lui intenţii, din moment ce este legitimat de către Băsescu & Co.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ