PDL are un deranj. Şi românii îl au

| 13 apr, 2014

Degringolada în tabăra portocaliilor. PDL-iştii văd cum pe zi ce trece, partidul lor devine din ce în ce mai mic. La propriu, pentru că în sondaje e de mult timp e jale mare.

Problema cea mai mare a democrat-liberalilor o reprezintă în acest moment Partidul Mişcarea Populară. Blaga şi ai săi nu au fost capabili să oprească dezertările către PMP, privind neputincioşi cum PDL-iştii de ieri, devin PMP-iştii de azi.

Probabil frustrarea cea mai mare a lui Blaga, Predoiu & co., este să privească cum un alt partid se ridică folosind activul de partid al PDL, fluturând mesajul de partid “nou”, format din oameni “noi” şi anunţând triumfalist că îşi doreşte să facă “un altfel de politică”. Trebuie într-adevăr, să fie foarte frustrant.

A enunţat-o de altfel în cadrul unui interviu şi europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, întrebat fiind dacă partidul său se teme de PMP.

“Ne deranjează acest partid care a spus că el se formează prin oameni noi, dar dacă vă uitaţi şi doamna Udrea şi domnul Baconschi şi domnul Cristi Preda şi mulţi alţii sunt oameni noi proveniţi din Partidul Democrat Liberal”, a răspuns Theodor Stolojan.

Deşi este plăcut să vezi cum vechile cârdăşii din perioada 2008-2012 se transformă astăzi în duşmănii, frustrările exprimate de Stolojan relevă totuşi un adevăr. Şi anume că Mişcarea Populară este constituită eminamente din traseişti şi din oportunişti proveniţi din partidul care a făcut poate cel mai mult rău atunci când s-a aflat la guvernare. Iar oportunista şi traseista cea mai mare oferă acum lecţii de moralitate celorlate partide, anunţând cu tupeu că PMP este “partidul în blugi”. Nu ştim cât de tânăr sau cât de uşor intră în blugi domnul Baconschi de exemplu, dar în nici un caz numele Udrea sau Tomac nu pot să constituie argumentele pentru “altfel de politică”.

Interviul acordat de Stolojan mai relevă un lucru. PDL şi PMP, tot o apă şi un pământ sunt. Aceeaşi oameni, aceleaşi personaje şi acelaşi caracter. Acelaşi partid, o parte “blugi”, o parte fără. Un singur lucru diferă : interesul. Interesele s-au schimbat, prin urmare o parte din PDL-işti au hotărât să se deghizeze în altceva.

Din păcate nici PDL-ul nu stă chiar pe loc în această privinţă. Căci o bună parte dintre exponenţii de marcă ai regimului Boc-Băsescu au prins din nou glas, personaje de tristă amintire precum Roberta Anastase prezentându-se în faţa noastră astăzi drept imaculati, critici oneşti ai vieţii politice actuale…

Există o vorbă care spune că românul are memoria scurtă. Alegerile din acest an vor demonstra totuşi că oamenii nu au uitat. Şi asta pentru că umilinţa, batjocura şi aroganţa suportată în acei ani rămân în continuare puternic întipărite în memorie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 2014
Constantin
Nu vad nici un comentariu.De fapt ce sa comentez.PDL un partid care a facut mult rau Romaniei iar PMP un partid care v-a face mult rau Romaniei.PMP este partidul creat de cel mai mare corupt si cel mai mare tradator de tara,Traian Basescu.Cine au fost primii care au pus bazele partidului lui Basescu? Principalele slugi ale lui : consilieri prezidentiali(platiti din bani publici ca si Basescu),Penali salvati de clanul Basescu,carieristi politici,dezertori din alte patide in special din PDL,fostul partid al presedintelui demis Traian Basescu.Si de aici se vrea a fi ales viitorul presedinte al Romaniei? Romani cred ca este timpul sa ne gandim foarte serios si sa vedem, sa analizam serios dupa 24 de ani daca nu cumva drumul nostru cel mai bun nu este Monarhia Cred ca salvarea noastra sta in repunerea in drepturi a Majestatii Sale Regele Mihai al Romaniei.Dumnezeu sa ne ajute.
15 apr, 2014
lol
si eu cred ca monarhia salveaza Romania...
de fapt cred ca suna si bine:"Duda,salveaza Romania"...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ