Oare cât l-a costat pe Cristian Preda pupatul Elenei Udrea?

| 09 iul, 2014

Elena Udrea PMP. De la alegerile pentru PE, Partidul Mişcarea Populară a devenit un adevărat câmp de bătălie între cei care o susţin şi cei care o contestă pe Elena Udrea. Din acestă ultimă categorie fac parte mai mulţi aşa-zişi intelectuali angajaţi politic, în realitate foste portavoci ale lui Traian Băsescu, de genul lui Adrian Papahagi sau Teodor Baconschi.

Teodor Baconshi PMP. De fapt, fostul ministru de Externe a postat marţi pe Facebook un articol în care îşi varsă nervii pe actualul preşedinte PMP, acuzând-o pe Elena Udrea că l-a tratat într-o manieră nedreaptă, în ciuda eforturilor pe care le-ar fi depus pentru partid. Concluzia principală a postării devine astfel apoteotică: ”În acest rezumat nu intră mii de detalii: lovituri interne, nedreptăţi, abuzuri, umilinţe. Nu intră nici tensiunile din PMP, după ce Florin Popescu ieşise - la un prim scrutin intern - cap de listă, sau pentru cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruţi, cu scandaluri şi insulte, pentru a fi «tolerat» pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să «scot» o asemenea sumă... Nu intră nici sutele de mii de înjurături primite de la cetăţenii care, pe bună dreptate iritaţi, m-au judecat «la pachet» cu toată «clasa politică», dominată, cum ştim, de figuri agramate şi/sau interlope”.

Citeşte şi: Elena Udrea nu are nicio apăsare în privinţa izolării PMP pe scena politică

Baconschi Udrea. Este aproape ironic modul în care Teodor Baconschi devoalează acum nedreptăţile făcute de Elena Udrea, plângându-se de cât de umilit a fost el de pupila lui Traian Băsescu. În fond, este vorba despre acelaşi Teodor Baconschi care în urmă cu nici două luni se alinia în afişe puternic photoshopate în spatele Elenei Udrea, promiţând că „ridică România” împreună cu ea. Baconschi a fost coleg de guvern şi de partid cu fosta ministră a Dezvoltării Regionale şi Turismului şi, în 2010, îi spunea gâtuit de emoţie, într-o şedinţă publică a PDL: „eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinatatea oamenilor de valoare”. Acum, când costul acestei loialităţi se măsoară în sute de mii de euro, Baconschi se coboară la nivelul a ceea ce el considera a fi “mahalaua ineptă” din Piaţa Universităţii de la începutul lui 2012 şi o înfierează cu atât zel pe Udrea.

Citeşte şi: Teodor Baconschi: Mi-au fost ceruţi 100.000 de euro pentru un loc eligibil pe listele PMP

Pe de altă parte, postarea lui Baconschi de pe Facebook  ridică nişte semne de întrebare legate de cum a fost făcută lista de candidaţi a PMP înainte de europarlamentare. Aparent, criteriul definitoriu pentru poziţia cuiva a fost stabilit într-o manieră foarte directă, adică în funcţie de cât erau dispuşi să dea cei interesaţi. Ar fi chiar interesant să vedem mercurialul listei PMP pentru Parlamentul European, mai ales că în prezent avem referinţa dată de Baconschi.

Cristian Preda PMP. În aceste condiţii, are cât a avut de plătit Cristian Preda având în vedere că a fost primul pe listă? Ce-i drept, el a ajuns la Bruxelles unde viaţa e frumoasă şi diurnele mari, indiferent dacă ai sau nu activitate. Din acest punct de vedere, este greu de crezut că domnul Preda va spune ceva urât la adresa Elenei Udrea şi a oamenilor ei din PMP, tăcere pe care şi Baconschi ar fi adoptat-o dacă ar fi ajuns europarlamentar.

Citeşte şi: „Europeanul” Preda vrea să pună caluș presei

În schimb, scandalul creat de fostul ministru de Externe este reprezentativ pentru modul în care oamenii loiali lui Traian Băsescu înţeleg că trebuie făcută politica. În acest caz, este foarte bine că partidul care se prezenta ca fiind ceva nou în politica internă nu reuşeşte să adune decât 6% din voturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 2014
Dac Sultanescu
probabil ca l-a costat ceva...
dar imagineaza-ti ca in locul ei ar fi fost:Ecaterina Andronescu,Norica Nicolai ,grevista aia a foamei de la PC,amica Varanului,sau Dana Grecu si Pora..
asa este Dle Sultanescu ca pana la urma nu mai pare asa scump?
10 iul, 2014
DNA
CIORDITORII
.SUPER OFERTĂ . NOI IL LĂSĂM SĂ NE PUPE LA POPOU GRATIS ....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ