Europarlamentarul Cristian Preda cere demisia şefului Corpului de Control al prim-ministrului, Ion Lazăr

| 28 apr, 2014

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut luni demisia şefului Corpului de Control al prim-ministrului, secretarul de stat Ion Lazăr, pe care îl acuză că efectuează o anchetă 'la comandă' împotriva celor care au semnat petiţia privind creşterea accizei la carburanţi.

'Ieri, aşa cum ştiţi, s-a anunţat public faptul că Victor Ponta a cerut Corpului de Control să intimideze cetăţenii anchetându-i în legătură cu semnătura pe o petiţie pe care am adresat-o Guvernului (...). Cerem de altfel demisia secretarului de stat Ion Lazăr fiindcă este inacceptabil ca misiunea Corpului de Control să fie deturnată pentru a intimida cetăţenii', a declarat Cristian Preda.

El a adăugat că în acest moment misiunea instituţiei este deturnată în folosul personal al lui Victor Ponta. 

'În această ţară instituţiile nu trebuie să răspundă unor comenzi personale ilegale deoarece legea care organizează Corpul de Control nu dă voie acestui organism să caute cetăţeni particulari care sunt nemulţumiţi, care protestează. Legea împinge Corpul de Control să ancheteze activitatea ministerelor şi agenţiilor guvernamentale, controlul companiilor de stat, nu al cetăţenilor', a mai spus Cristian Preda.

Corpul de control al prim-ministrului va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibile infracţiuni săvârşite în cazul petiţiei colective depuse la Guvern de Partidul Mişcarea Populară prin deputatul Daniel Geantă, informează Biroul de presă al Executivului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 apr, 2014
Valter COJMAN
Prostanacule Preda
Slugoiul basist Preda... Pai daca facea USL sau PSD asa ceva, procurorii basisti si DNA-ul erau deja cu bibliile la usa celor care au semnat si liderii ar fi fost anchetati si chiar arestati pentru frauda, fal si uz de fals... Acum ca este implicat partidul lui Basescu si slugile lui, procurorii basisti si DNA-ul stau pititi prin birouri si nu ancheteaza nimic.
Prostanacule Preda... S-a facut o petitie impotriva guvernului... Era si normal ca guvernul, prin corpul de control al guvernului, sa cerceteze, in primul rand, validitatea petitiei... Rau este sa fi slugoi basist fara pic minte si/sau logica...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ