Cristian Preda: Blaga nu luptă cu corupţia pentru că familia sa are contracte cu regimul Ponta

| 11 apr, 2014

Europarlamentarul Cristian Preda i-a criticat în termeni duri, vineri, pe Vasile Blaga şi Crin Antonescu, afirmând că liderul PDL nu luptă împotriva corupţiei pentru că familia sa are contracte cu administraţii conduse de PSD, iar Antonescu "ţine un condamnat în comisia de revizuire a Constituţiei".

Cristian Preda a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că Partidul Mişcarea Populară porneşte la o "cruciadă" împotriva corupţiei.

În acest context, Preda l-a acuzat pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, că nu face parte din această "cruciadă" din cauză că familia sa are contracte cu autorităţile publice conduse de PSD.

"Suntem într-o logică a competiţiei democratice. (…) Dacă ai, cum e şeful PDL-ului, ai contracte prin familie cu regimul Ponta, nu porneşti la cruciadă, stai în cabinetul de preşedinte de partid. Eu nu mă feresc să clarific lucrurile şi vă spun: la Mişcarea Populară nu vrem contractele lui Vasile Blaga, i le lăsăm lui. Dar de-asta nu e în cruciadă", a afirmat Cristian Preda.

"Tot întrebaţi de ce nu s-au raliat celelalte partide", l-a completat Elena Udrea, prezentă şi ea la Ploieşti.

În acelaşi context, Cristian Preda a continuat prin a-l critica şi pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, pe motiv că nu îl schimbă pe Tudor Chiuariu din comisia pentru revizuirea Constituţiei.

"Vă dau şi alte exemple: Crin Antonescu. Vi se pare normal ca simultan să denunţi PSD-ul dar să-l menţii pe un condamnat definitiv în comisia de revizuire a Constituţiei? Domnul Chiuariu e condamnat definitiv, chiar dacă cu suspendare. Dar vi se pare firesc? E asta viziune liberală, e asta viziune despre stat de drept, să-l ţii pe un condamnat definitiv în comisia de revizuire a Constituţiei?", a spus Preda.

Europarlamentarul a adăugat că nu va înceta să îi critice pe colegii din opoziţie.

"Îi cerem şi lui Crin Antonescu să-l scoată (n.r.- pe Tudor Chiuariu din comisia de revizuire a Constituţiei). N-o să-l scoată imediat, acum, dar noi n-o să închidem gura. O să tocăm cât ne duce mintea şi cât putem să o facem", a mai spus Cristian Preda.

Europarlamentarul l-a criticat, de asemenea, şi pe Victor Ponta, pentru lipsa de reacţie în ceea ce priveşte agresiunea Rusiei asupra Crimeei.

"Noi vrem mai mult NATO, prezenţă consolidată a trupelor NATO în toate ţările astea de frontieră, în timp ce Victor Ponta până în clipa de faţă nici măcar n-a condamnat agresiunea Rusiei în Crimeea", a adăugat Preda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ