Dragnea, despre candidatura lui Crin - are șansa porcului de Crăciun sau a mielului de Paști!

| 11 apr, 2014

Dragnea a prezentat un scenariu apocaliptic pentru Antonescu în ceea ce privește alegerile prezidențiale, dar pe zi ce trece tot mai verosimil, teoria vice-premierului fiind în acord cu părerea generală a românililor – la alegerile din toamnă, Crin are șansa porcului de Crăciun sau a mielului de Paști, adică nulă.

Liberalul va renunța la candidatura pentru Cotroceni, iar dacă totuși va întra în cursa prezidențială nu are nicio șansă să treacă de primul tur de scrutin.

Conform lui Dragnea, sunt șanse aproape nule ca Antonescu să mai intre în alegerile electorale din noiembrie, iar asta pentru că fie liberalul va fi convins până atunci, de aceleași peroane care l-am convins să rupă USL, să nu-și depună candidatura, fie scorul mic de la europarlamentare îl va costa partidul și îl va împinge în prăpastie. Ambele variate sunt plauzibile și foarte probabile. În ceea ce privește primul scenariu, nu este greu să ne imaginăm un Antonescu influențabil care, aplecând urechea la toți cei care îi promit marea cu sarea, să renunțe la Cotroceni pentru alte beneficii de natură să-i servească interesele proprii. În susținerea acestei ipoteze vine și renunțarea la cel mai mare proiect politic postdecembrist, USL, care i-ar fi asigurat lui Crin o victorie zdrobitoare în cursa pentru șefia statului, cât și liberalilor guvernarea în colaborare cu partenerii de alianță. Prin urmare, nu ne-ar mira o mișcare asemănătoare în ceea ce privește retragerea candidaturii.

Pe de altă parte, în cazul celui de-al doilea scenariu, tensiunea din cadrul PNL este vizibilă, iar nemulțumirea generală a liberalilor față de Antonescu, îi poate grăbi acestuia sfârșitul în politică. Liberalul a dat dovadă de lipsă de viziune pe termen mediu atunci când a garantat cu funcția scorul de 20% la europarlamentare, lucru care poate determina coagularea nemulțumiților din PNL în vederea sabotării campaniei liberalilor, doar pentru a-l vedea pe Antonescu afară din partid. De asemenea, nu a fost inspirată nici afirmația lui Crin prin care le transminte liberalilor că înainte de a-și da demisia va avea grijă să curețe partidul de liderii care nu au făcut performață în campanie, oferind astfel încă un motiv de nemulțumire.

Cert este că, indiferent de ce scenariu se aplică sau de ce mișcari haotice mai are liberalul în plan până în toamnă, Antonescu este un om sfârșit. Acum, fie că se retrage din cursa prezidențilă, respectând astfel ordinele de mai sus primite, fie că se târăște pe burtă până în noiembrie și nu trece de primul tur, un gând bucură cel puțin 7,4 milioane de români – Antonescu nu va ajunge să fie șeful statului, România nu va cădea pe mâinile lui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ