Dragnea: Cât a fost doamna Udrea la minister, fondurile au fost alocate numai pe criterii politice

| 10 apr, 2014

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat joi că în perioada în care Elena Udrea a condus instituţia fondurile au fost alocate pe criterii politice.

"Cât a fost doamna Udrea la acest minister, fondurile au fost alocate numai pe criterii politice. Nu e existat niciun alt criteriu, niciun ordin care să fi generat o alocare corectă pe baza unor criterii de prioritizare prin care să fie alocaţi banii", a afirmat Dragnea într-o conferinţă de presă.

Acesta a explicat că în mandatul său criteriul politic în alocarea banilor a fost complet eliminat, stabilindu-se alte principii după care s-au dat banii.

"Către judeţe se repartizează fondurile în funcţie de datele demografice, în funcţie de stadiul execuţiei fiecărei investiţii şi în funcţie de capacitatea de cofinanţare a beneficiarilor. În interiorul judeţelor se repartizează în primul rând pentru a începe să finalizăm din obiectivele începute haotic în anii precedenţi. Investiţiile care au un grad de realizare de cel puţin 60%, adică mai au 40 la sută până când să fie finalizate, au primit alocări financiare pentru ca până la sfârşitul anului să se încheie şi să se inaugureze şi să poată fi folosită alimentarea cu apă a localităţii respective sau canalizarea, iar pentru lucrările de drumuri comunale, locale, cele care sunt într-un stadiu de execuţie de minim 70%. S-a eliminat complet criteriul politic pentru că orice investiţie care este peste 60%, indiferent de la ce partid este primarul, a primit finanţare ca să poată să fie finalizată', a susţinut Dragnea.

De asemenea, ministrul Dezvoltării a respins şi afirmaţiile potrivit cărora bugetul MDRAP din 2014 este mai mare decât în perioada în care Elena Udrea a condus ministerul.

'Bugetul pe 2014 - discutăm de bani reali care pot fi cheltuiţi la această oră, (...) nu discutăm de 1,5 miliarde. Discutăm de 1,1 miliarde care sunt credite de angajament şi doar aceşti bani pot fi transferaţi către autorităţile locale. 120 de milioane au fost reţinuţi de Ministerul de Finanţe din credite de angajare, aşa se procedează în fiecare an, şi 280 de milioane sunt credite bugetare care nu pot fi utilizate pentru că ele acoperă rectificarea negativă din 2013', a afirmat Dragnea.

Ministrul a arătat că în mandatul Elenei Udrea Ministerul Dezvoltării a avut la dispoziţie în 2009 - 1,8 miliarde de lei, în 2010 - 1,2 miliarde de lei, iar în 2011 - 1,6 miliarde de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ