Antonescu o ia în brațe pe Udrea împotriva lui Ponta

| 11 apr, 2014

De ceva vreme încoace, Crin Antonescu a intrat sub zodia reevaluărilor. Președintele PNL și-a reconsiderat complet atitudinea cu privire la USL, cel mai de succes proiect politic al ultimilor ani, scoţând PNL de la guvernare. De asemenea, Crin Antonescu și-a reevaluat și foștii aliați social-democrați, care au devenit peste noapte dușmanii numărul 1, în timp ce Traian Băsescu și ai săi au început să îi fie tot mai dragi.

Nici chiar propria formațiune politică nu a scăpat de reevaluările fostului președinte al Senatului, o serie de lideri liberali cu greutate fiind forțați să își facă bagajele și să plece dintr-un PNL care a ajuns să își redefinească până și orientarea doctrinară europeană și bate cu ardoare la porțile PPE.

De altminteri, această ultimă reevaluare este foarte probabil unul dintre factorii care au contribuit esențial la restul ”piruetelor” pe care PNL, sub conducerea lui Crin Antonescu le-a executat în ultima perioadă. Astfel, doritori să le câștige simpatia popularilor, liberalii au împlinit visul lui Traian Băsescu de a destructura USL, alianță ce fusese înființată cu scopul declarat de a pune capăt regimului de scandaluri și abuzuri promovat de șeful statului și a readuce România pe un făgaș de normalitate.

În loc însă de respectarea angajamentelor pe care și le-a luat în fața românilor, Crin Antonescu, mai întâi mai pe ascuns și apoi în văzul întregii Românii, a devenit imediat după trecerea în opoziție, aliatul de nădejde al celor pe care altădată a luptat pentru a-i îndepărta de la putere. Atât de departe merge liderul PNL cu reevaluările sale încât, sub pretextul nevoii de a stopa ”derapajul PSD de la democrație”, este gata, după cum o declara joia aceasta într-o discuție online cu cititorii Hotnews, să îi susțină pentru câștigarea Președinției chiar și pe unii dintre cei mai de marcă reprezentanți ai regimului Băsescu. Astfel, întrebat de o cititoare dacă în cazul în care nu va accede în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale este dispus să sprijine un candidat al dreptei chiar și dacă acesta se va numi Elena Udrea, Emil Boc, sau Mihai Răzvan Ungureanu, Crin Antonescu a răspuns cu nonșalanță afirmativ.

Puțin i-a păsat liderului PNL că întrebarea îi era adresată de o persoană care s-a numărat printre manifestanții din Piața Universității în iarna 2011-2012, atunci când românii, aduși la disperare de un regim care i-a umilit și i-a sărăcit cu premeditare, au ieșit în stradă tocmai pentru a-I da jos pe Ungureanu, Boc, sau Udrea. Pe Crin Antonescu l-a interesat doar să transmită mesajul politically correct pentru noii săi prieteni populari și să se asigure că, manifestând deschidere pentru susținerea unui candidat al dreptei, ar putea beneficia și el de un sprijin similar în cazul în care ar ajunge în turul secund al prezidențialelor.

Numai că, după cum o arată cât se poate de clar toate cercetările sociologice din ultima perioadă, liderul PNL are șanse minime să mai intre în finala competiției pentru fotoliul de la Cotroceni. Și aceasta pentru că, prin lungul șir de reevaluări pe care le-a practicat în ultima perioadă, Crin Antonescu a reușit să le demonstreze românilor că este un politician fără cuvânt și, care, pe cale de consecință, nu le merită încrederea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 apr, 2014
patron
mai bine votez pe roomi decat pe voi.
ati avut painea an mana . ati aruncato , ati fost prea satui.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ