Ponta: Doar 25% din gazul pe care noi îl consumăm se importă din Rusia

| 10 apr, 2014

România ar fi afectată în mai mică măsură decât alte ţări din regiune în cazul în care Rusia ar decide să întrerupă furnizarea de gaze, doar 25% din consumul intern provenind din import, a afirmat, joi, premierul Victor Ponta.

'România, faţă de alte ţări din regiune, care depind sută la sută de importul de gaze din Rusia, are o dependenţă scăzută. O medie de 25% din gazul pe care noi îl consumăm se importă din Rusia. Fiind o iarnă foarte caldă, acum avem rezervele necesare pentru o perioadă mai lungă de timp, însă evident că dacă vorbim de o situaţie, de o criză de săptămâni sau de luni, nu este niciun fel de pericol, nici pentru populaţie, nici pentru industrie. (...) Dacă e vorba de o criză pe termen lung, atunci sigur, avem capacitate de stocare, dar producţia internă este singura soluţie', a declarat, premierul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Piteşti.

Ponta şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la o criză a gazelor pe termen lung, pentru că atunci s-ar înregistra efecte negative în economie, dar pentru a se evita pe viitor astfel de situaţii, România trebuie să-şi dezvolte capacităţile de extracţie.

'Dacă e vorba de o criză care se prelungeşte, atunci cu atât mai mult România trebuie să investească mai mult, să-şi dezvolte capacităţile pe care le are, dar care deocamdată nu sunt la nivel maxim, de a avea producţie internă. Şi mă refer la producţia convenţională, OMV Petrom şi Romgaz sunt producători de gaze în România, mă refer la marile companii (...) care au descoperit zăcăminte mari în Marea Neagră, însă mai durează până le vom putea exploata. Mă refer şi la gazele neconvenţionale, care de asemenea sunt în fază de explorare', a explicat Victor Ponta.

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut apel la liderii europeni, într-o scrisoare adresată, joi, conducătorilor a 18 state din Europa, între care şi România, să organizeze convorbiri la nivel înalt în vederea stabilizării economiei Ucrainei, pentru a asigura livrarea şi tranzitul gazului natural rusesc 'potrivit termenilor şi condiţiilor stabilite prin contract'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 2014
Victoras
Apus de soare
Uitați-vă la listele USL-ului pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.Numai „nume grele”, alese pe sprânceană. Marea majoritate a candidaților pentru un scaun de senator sau deputat au unul sau mai multe dosare penale pe rolul instanțelor de judecată sau se află în faza de urmărire penală pe la diferitele parchete din țărișoara noastră dragă, ca învinuiți sau inculpați. Vreți nume? Luați de-aici: Dan Voiculescu, Miron Mitrea, Relu Fenechiu, Dan Șova, Tudor Chiuariu, Gigi Becali sau, mai nou, vestitul baron de Teleorman, Liviu Dragnea, cel care cuprins de febra iubirii pentru cei „7,4 milioane, poporul, votat, mesaj profund, DA, bla, bla, bla…” dar mai ales de frica de a schimba biroul de președinte de consliliu județean cu celula mai puțin încăpătoare de la Rahova sau Jilava, pe motive de referendum fraudat, licitații trucate pentru achiziții publice, fonduri europene și alte asemenea nimicuri, își caută cu disperare scăparea în imunitatea/protecția față de lungul braț al legii pe care i-ar putea-o asigura un mandat în Parlament…Printre fruntașii pe locurile eligibile de pe listele de candidați ai USL-ului se numără și traseiștii, adică trădătorii PDL-iști (Mircea Banias, Mihaela Popa, Cătălin Croitoru, Petru Filip, etc.) sau UNPR-iști, oamenii ăia de treabă care nu urmăresc altceva decât „dialogul social și interesul național”, ca să-l citez aici pe Gabriel Oprea, nașul fiului lui Ponta, un mare patriot și om de stat care, după ce l-a acoperit pe Premierul Plagiator și Mitoman în scuipați după despărțirea de PSD, ulterior, cu ocazia puciului parlamentar din iulie-august, a pus umărul la suspendarea și demiterea președintelui ales. Bineînțeles, tot pentru nobila cauză a interesului național, ce credeați? Mai mult, au format și o nouă alianță de centru-stânga în cadrul USL-ului, adică un fel de întoarcere a fiului rătăcitor la „famiglia”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ