Mircea Diaconu dă o palmă uriașă ”regimului Antonescu” din PNL

| 10 apr, 2014

Mircea Diaconu a câștigat prima bătălie importantă a alegerilor europarlamentare din 25 mai. Scoaterea sa de pe listele PNL, pe motivul incompatibilității semnalată de ANI, poate nu ar fi născut atâtea controverse dacă nu ar fi dat apă la moară tuturor celor care au speculat imediat detaliul că eliminarea îl avantaja pe favoritul liderului PNL, Eduard Hellvig.

Acesta avansa astfel pe lista candidaților pe o poziție eligibilă, deși avea aceleași probleme la dosar ca cele prin care s-a motivat înlăturarea lui Mircea Diaconu. Schimbarea listelor sub pretextul presiunilor ANI a fost imediat privită ca o epurare, pentru că Diaconu a fost mereu critic față de ruperea din USL, impusă de Crin Antonescu.

Și pentru că, se pare, istoria se repetă și în politică, actorul Mircea Diaconu repetă gestul lui Sorin Oprescu, demisionează din partid și candidează ca independent. E drept că fostul liberal nu candidează pentru Primăria generală, ci la europarlamentarele din 25 mai, unde riscă să strice socotelile lui Crin Antonescu. Când și-a dat demisia, se spune că Mircea Diaconu ar fi declarat că "nu mai vrea sa mai audă de PNL". După decizia recentă a Curții de Apel, actorul a întărit: nu se va întoarce în PNL, ci va candida ca independent. Parafrazând, deși Diaconu nu mai vrea să audă de PNL, partidul lui Crin Antonescu va auzi în schimb de fostul său senator și vicepreședinte, știut fiind că actorul va concura pe același bazin electoral.

Reușita sa de moment este deja un afront la adresa lui Crin Antonescu, care iese umilit din această confruntare care nu a fost nici măcar una deschisă, pe față, cum ar zice Vasile Blaga: bărbătească. Dacă lui Mircea Diaconu simpatia publică, de care se bucură evident în urma acestui episod bizar, îi va mări șansele și așa destul de mari, având în vedere notorietatea sa la nivel național, liderul PNL riscă o dublă înfrângere. În primul rând că Mircea Diaconu ar putea câștiga mandatul de europarlamentar mai ales în detrimentul lui Eduard Hellvig, care se trezește astfel întors de unde a plecat, pe o poziție neeligibilă. În al doilea rând, la un nivel simbolic, pierderea de imagine și autoritate este la fel de evidentă pentru Crin Antonescu: a pierdut un membru important, a fost înfrânt de acesta și a cauzat direct o daună electorală greu de ignorat pentru PNL. Practic, actorul Mircea Diaconu îl va pălmui la figurat pe politicianul Crin Antonescu, mai ceva ca-ntr-o piesă de Caragiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 apr, 2014
Andrei
MIRCEA DIACONU
Este o victorie a unui mare om de un mare caracter, in lupta cu infractorii scelerarati care pretind ca-s politicieni.
11 apr, 2014
ferenczy
mere rosii...
11 apr, 2014
Arhimede
Caderea lui Antonescu
Pe Antonescu l-a scos din politica ANI. Chiar daca nu a fost acuzat de ceva, a facut cea mai mare greseala cand l-a scos din liste pe Mircea Diaconu. ANI a tras cu dintii sa-l opreasca din cursa pe Diaconu, numai ca, a reusit sa rupa bazinul electoral al PNL. Daca nici pana atunci PNL nu avea sanse sa ia 20% , acum simpatizantii si votantii liberalilor se impart in sustinatorii lui Diaconu si in sustinatorii liberalilor. In conditiile astea cred ca nu vor obtine mai mult de 11 - 12 %... Rezultatul...Antonescu pleaca ... Bye bye ....!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ