Mircea Diaconu: Am votat pentru că am acest drept

| 25 mai, 2014

Actorul Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru că are acest drept, unul 'obţinut cu greu'

'Am votat pentru că am acest drept şi l-am obţinut cu greu - de a alege şi a fi ales. Este un drept cetăţenesc, ţin la toate drepturile unui cetăţean şi le exercit. Este un act de civism. Suntem datori cu lucrurile astea', a afirmat Diaconu.

Întrebat ce va face dacă va obţine un mandat de europarlamentar, el a răspuns că nu va fi victoria sa, ci vor avea de câştigat numai cetăţenii care au votat.

'Nu este o victorie, nu este un concurs. Pur şi simplu a fost o poveste, a fost o ofertă, sunt nişte vorbe spuse, nu de 30 de zile, ci de mai mulţi ani. Cetăţenii hotărăsc. Asta este. Dacă este o victorie, este a lor, ei fac ceva, eu nu fac nimic, mi-am exercitat doar dreptul de vot, care este unul singur. Ei vor avea o opinie, o mandatare o execut, cuminte, cât pot de bine şi atâta tot. Nu e victoria mea. (...) Nu câştigi ceva concret şi nu câştigi tu. Dacă va fi bine până la capăt, vor câştiga ei, pentru că au dat votul cui trebuie. Dacă nu va fi bine până la capăt, o dată în plus vor pierde ei', a susţinut Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu a votat duminică, în jurul orei 14,00, la secţia 116 de la Colegiul Naţional 'Ion Neculce' din sectorul 1.

El a spus că a întârziat cu votarea deoarece a fost nevoit să meargă la secţia de poliţie pentru a-i face fiului său buletinul, lucru care nu a fost posibil, deoarece 'mai trebuiau nişte hârtii, nişte acte'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ