Ipocrizia lui Antonescu legata de Justitie - Ovidiu Silaghi, slalom uriaș pentru o nouă imunitate

| 10 apr, 2014

Cum anul acesta, pe lângă alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, o parte din români trebuie să-și aleagă și reprezentanții în Parlamentul României, putem adăuga pe listă încă un prilej de haos pe scena politică.

Ovidiu Silaghi este cel aflat în lumina reflectoarelor după ce și-a anunțat candidatura pentru funcția de deputat în Satul Mare susținut de PNL în condițiile în care liberalul are niscavai probleme cu DNA. Silaghi face slalom uriaș pentru o nouă imunitate cu binecuvântarea lui Antonescu, care încearcă să-i închidă gura după ce nu l-a acceptat pe lista candidaților la europarlamentare.

Este imposibil să nu aducem în discuție cazul lui Mircea Diaconu, care aflat într-o situație asemănătoare cu cea a lui Silaghi, a fost practic împins afară din partid pentru a putea candida, în condițiile în care Ovidiu a fost consolat de Antonescu cu colegiul de la Satu-Mare. Ce trebuie să înțelegem noi de aici, că nu este ok să ai probleme cu justiția dacă vrei să fii europarlamentar, dar pentru Parlamentul României ștacheta este lăsată mult mai jos, în țara noastră nu sunt astfel de standarde în privința morarității candidaților, că în Parlament se intră pentru imunitate și nu din dorința de face ceva pentru cei pe care îi reprezinți? Ceea ce se întâmplă acum – verdictul în cazul lui Diaconu și scandalul cu Silaghi – demonstrează încă o dată lipsa de viziune a lui Antonescu, strategia greșită pe care o urmeză și lipsa desăvârșită de care dă dovadă în a-și alege purtătorii de mesaj.

După ce a nimicit o bună parte din liderii PNL, Antonescu se pare că a decis să-i țină mulțumiți și în libertate pe cei care au mai rămas. Astfel, după refuzul de la europarlamentare, Antonescu îl lasă pe Silaghi să candideze la alegerile parțiale. Lucrurile nu sunt așa de simple totuși, există și câteva mențiuni care merită a fi trecute în revistă. Spre exemplu, faptul că Satu-Mare a fost câștigat de Silaghi din 2000 pânâ inclusiv în 2012 la toate alegerile parlamentare, îl dă certitudinea lui Antonescu că liberalul o să câștige alegerile și la parțiale, moment în care PNL o să mai aibă un deputat în plus care poate face diferența în anumite situații de forță majoră în Parlament pentru PNL. Pe de altă parte, candidatura lui Silaghi este în măsură să-l mai calmeze pe liberal, după ce acesta și-a dat demisia din Parlament pentru a ocupa una din funcțiile vacante în cadrul Parlamentului European, dar nu a beneficiat de clemență din partea lui Antonescu în ceea ce privește o candidatură pentru un mandat întreg la Bruxelles.

Liderul liberal, chiar dacă nu este așa vizibil în spațiul public, are suficiente pârghii prin care să-i poată garanta lui Antonescu un număr semnificativ de voturi la alegerile din acest an, lucru pe care Crin nu-l poate ignora. Ovidiu Silaghi face slalom uriaș pentru o nouă imunitate și uite așa ajungem să fim puși în situația în care să acceptăm candidatura unor politicienti cu probleme cu justiția.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
cantautor
"și uite așa ajungem să fim puși în situația în care să acceptăm candidatura unor politicienti cu probleme cu justiția"..

mai dar astia de la PSD sunteti chiar fete mari:
Nastase,Voicu,Constantinescu,Nicolescu,Mazare,etc au avut probleme mai de mult si au candidat la diferite alegeri...
chiar si Ponta,a avut cu plagiatul..
ce va mirati,asa v-a ordonat Palada sau Sultanescu?
sau sunteti voi asa de felul vostru?
ipocriti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ