Crin se pregătește să părăsească corabia liberală și să sară pe puntea căpitanului Băsescu

| 10 apr, 2014

Băsescu de ocupă să decapiteze liderii PSD, iar Crin să aducă în sapă de lemn liberalii.

L-am auzit pe Crin Antonescu de cel puțin două ori în ultima săptămână afirmând că demisia sa din PNL în cazul în care nu se atinge targetul de 20% la europarlamentare nu are nicio legătură cu candidatura lui în cursa pentru Cotroceni. Prin urmare, vorbim despre o situație de tipul win-win pentru Antonescu: indiferent de deznodământul de la europarlamentare, va rămâne în cursa prezidențială. În acest caz vine întrebarea naturală - Crin se pregătește să părăsească corabia liberală și să sară pe puntea căpitanului Băsescu?

În susținerea acestei teorii și în deconspirarea strategiei mârșave a lui Antonescu, putem aduce ca argument modul în care a acționat acesta pentru a slăbi Partidul Național Liberal. Plecând de la premisa că șeful liberalilor lucrează mână în mână cu Băsescu, lucru din ce în ce mai evident, nu se poate să nu ne gândim că cei doi și-au împărțit sarcina de a reduce din puterea celor două partide care creează probleme pentru alianța partidelor satelit ale lui Băsescu cu Antonescu candidat în cursa prezidențială. Astfel, Băsescu de ocupă să decapiteze liderii PSD, iar Crin să aducă în sapă de lemn liberalii.

Chiar putem zice că Antonescu face o treabă foarte bună. Scoaterea liberalilor de la guvernare și ruperea USL, acțiuni care au slăbit forța liberalilor și i-au adus cu un picior în prăpastie conform sondajelor de opinie, au reprezentat doar un prim pas al strategiei. Dezicerea de măsurile convenite și aplicate la nivelul Guvernului USL este o modalitate foarte bună de a știrbi credibilitatea liberalilor în spațiul public și o tehnică devenită deja reflex pentru Antonescu. O altă modalitate a lui Răzgândeanu de a lăsa PNL fără vlaga într-un an cu o miză extraordinar de importantă se referă la anihilarea unora dintre cei mai puternici și influenți lideri liberali. Unul câte unul, capetele liberalilor sunt servite pe tavă de argint lui Antonescu și astfel el se asigură nu există opoziție internă în cadrul partidului, care ar putea să-i pună bețe-n roate, iar în același timp are certitudinea că odată plecat din fruntea PNL nu vor exista polii ai puterii care să susțină în continuare partidul liberal în cursa pentru Cotroceni (după această lovitură regruparea liberalilor nu va veni în timp util pentru alegerile din noiembrie).

Dacă în primă instanță eram puși în situația în care să credem că promisiunea demisiei lui Crin reprezintă o garanție a faptului că este dedicat trup și suflet alături de liberali și determinat să-și pună la bataie candidatura la prezidențiale pentru a dovedi acest fapt, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. În definitiv, toată povestea cu demisia din fruntea partidului în cazul în care PNL nu obține 20% la europarlamentare nu este decât un praf în ochi aruncat liberalilor, o modalitate de a-i mai duce de nas puțin, până își aranzează Antonescu ploile cu Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
goPontaNemaPresident
"Basescu de ocupa"...????
"nu vor exista polii ai puterii ca..."
sau:
"până își aranzează Antonescu ploile cu Băsescu"...
nu mai bine te-ai ocupa tu sa inveti sa scrii romaneste?
nu iti este rusine de educatorii,invatatorii si profesorii tai..?
nu iti este rusine de rusinea sefului tau Sultanescu?
cred ca nu,sunteti toti la fel...
10 apr, 2014
Vasislica
Greseli
Ca a mai gresit pe ici pe colo, este adevarat, dar ca Antonescu este duplicitar si bolbav cu nervii este chiar mai adevarat .A intrat intr-un joc pe care credea ca-l stapaneste si s-a ales cu un dezastru ...de toata frumusetea. Sa nu vinzi blana ursului din padure , niciodata !!! Acum este tarziu sa mai invete . Bye bye Antonescu........

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ