Avem 7,4 milioane de biblii, dar cine să le ducă la țară?

Adeseori ne-am făcut curaj și am trecut cu vederea evidența că avem de-a face cu o gravă revenire la dictatura ceaușistă, cu singura diferență că tiranul luminat de azi este doar un alt prefix al aceluiași odios „-escu”.

Dragi prieteni și cititori ai obiectiv.info. Nu ne-am făcut iluzii și am scris de la primul rând publicat pe acest portal de știri cu convingerea profundă că ceva foarte important nu merge cum ar trebui în țara asta. Sunt prea multe derapaje de la normele acceptate ale democrației. Ni s-a servit pentru prea mult timp – și mulți au crezut-o - minciuna perversă că democrația presupune un anumit grad îmbogățire națională, niciodată de ajuns în cazul țării noastre. Nimic mai fals, desigur. Democrația autentică presupune doar principii și oameni determinați să lupte în numele acestora.

Adeseori ne-am făcut curaj și am trecut cu vederea evidența că avem de-a face cu o gravă revenire la dictatura ceaușistă, cu singura diferență că tiranul luminat de azi este doar un alt prefix al aceluiași odios „-escu” care a ținut decenii la rând această țară la porțile lumii civilizate. L-am numit pe Traian Băsescu adeseori doar autocrat, deși evidențele erau strigătoare la cer și cereau termenul mult mai dur. Singura diferență notabilă între acesta și celălalt -escu, dat jos de populația revoltată în decembrie 1989, este că Traian Băsescu nu s-a mai putut izola de Occident și lumea liberă. România, din fericire pentru noi și din nefericire pentru camarila băsistă, a intrat pe făgașul just al aderării la structurile nord-atlantice și în componența Uniunii Europene. O vreme au încercat să se muleze după interesele politice de la Bruxelles, cu concesii nejustificate acolo unde se impunea apărat doar interesul național. Când nici asta nu le-a mai mers, în timp ce populația făcea o nouă revoluție, de data aceasta pașnică, ei au trimis echipe de propagandă încărcate cu minciuni veninoase la Parlamentul European, în timp ce prin țară cutreierau procurori trimiși să pedepsească și să timoreze cetățeni obișnuiți care au îndrăznit să ceară în virtutea libertății de exprimare și al votului propriu demiterea dictatorului și anchetarea regimului care a devastat țara la un nivel fără precedent. Cât timp la Bruxelles se colportau minciunile cele mai penibile la adresa evenimentelor politice din țară, prin comunele noastre țăranii erau scoși cu forța din biserici și constrânși ca pe vremea Inchiziției să jure cu mâna pe biblie în legătură cu un drept pentru care, cu adevărat, nimeni nu ar avea de dat socoteală nimănui, într-o țară cu adevărat liberă. Cât timp la Bruxelles se spunea fără nicio rușine că nu există procedură de demitere prevăzută în Constituția noastră și că la votul din 2012 s-au furat două milioane de voturi (!!), din provincie erau hărțuiți, tracasați și puși pe drumuri toți responsabilii din secțiile de votare unde românii au cerut fără ezitare sau dubiu plecarea lui Traian Băsescu.

Acum, așa cum a pus degetul pe această rană deschisă și Victor Ponta, sunt folosite iar aceleași procedee de intimidare. Cei care nu mai pot face campanii electorale pentru că au epuizat deopotrivă minciunile și promisiunile au început acum campaniile de arestări demonstrative. Comunele și orașele României au început iar să fie ”colindate” ca în vremurile oribile ale colectivizării și sovietizării, după ”dușmanii dictaturii proletariatului”. Acum se cheamă altfel, dar leagă aceiași primari și lideri locali ca odinioară, în speranța perversă că oamenii rămași fără lideri vor fi mai ușor de manipulat și înfricoșat. În timp ce sondajele indică un fapt surprinzător și anume că, în loc să timoreze electoratul, aceste campanii determină o reacție de revoltă și mai amplă împotriva camarilei care se cramponează de putere, aici, la obiectiv.info am realizat că printre atâtea articole am omis un lucru extrem de important, în legătură cu voi, cititorii noștri. Nu am apucat niciodată să vă mulțumim că rezistați, acolo pe unde sunteți... Capul sus, prieteni... și spiritul tânăr! Vremurile se schimbă și, se știe, nu mor caii când vor câinii.

7,4 milioane de biblii s-ar mai găsi, dar n-au destui procurori de trimis în provincie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 apr, 2014
RobertaUdreaMacovei
exceptional articol...
te asteptam cu noi editoriale
multumim ca existati...
10 apr, 2014
colaboratorul lui CTP
Dupa ce am citit un articol,interviu,reclama a lui Ferenczy cu mama Dlui Ponta ,am crezut ca este maximum de slugarnicie in carierea acestui bugetofag,filozof -ziarist si scriitor ,concomitent..
Mi-a dat cu flit:are rezerve mari ..
Cetatenii sa "reziste" cu Guvern PSD,Parlament PSD,judete si primarii PSD...?
pai cetatenii rezista daca sunt bine "guvernati"...
mare e gradina...
10 apr, 2014
RobertaUdreaMacovei
Locuitorii comunei Nana sa reziste! Pune o vorba nea Basica fara frica si are grija ca procurorii sa nu-i deranjeze pe samsarii de terenuri!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ