PDL vizitează discret DNA pe ușa din spate, ceilalți sunt târâți în cătușe

| 10 apr, 2014

Cel mai mare prejudiciu adus actului de justiție din România, de fapt, nu are nici cea mai vagă legătură cu așa-zisele căi și modalități misterioase prin care presa influențează și interferează cu magistrații.

Cele câteva derapaje, lipsite de importanță dacă sunt puse în contextul întregii perioade scurse din 1989 și până în prezent, pălesc pe lângă abuzurile despre care, paradoxal sau nu, nici presa nu se mai înghesuie să scrie. Dubla măsură, credem noi, este mult mai nocivă decât lamentările câte unui magistrat mai slab de înger, care vede insulte în orice verb contondent și agresiuni în adjectivele mai neșlefuite ale unor jurnaliști. Nimeni nu poate explica onest și fără ipocrizii de circumstanță nivelul de comedie jalnică a anumitor anchete, nu toate, ci doar cele care trebuie. Cum este posibil, de pildă, ca unii să fie ”invitați la audieri”, discret, pe ușa din spate – așa, ca doamna Elena Udrea în cazul Gala Bute – iar alții să fie târâți cu cătușe, expuși ca într-un ritual sălbatic de umilire publică, deși o simplă privire ar putea să confirme că suspiciunile sunt aceleași și într-un caz și în celălalt, ba mai mult, în ambele cazuri prezumția de nevinovăție ar trebui să funcționeze la fel. Cum se explică acele scurgeri de informații, fără nicio justificare legală, mereu către o anumită parte a presei, prin care se fac publice înregistrări și stenograme ale anchetelor în curs? Aceeași presă din care cei învinuiți află acuzațiile care li se aduc sau arestările care urmează să fie făcute, cu mult înainte ca organele abilitate să facă aceste înștiințări oficial și în litera legii?

Cum este posibil ca într-o anchetă oarecare să fie târâți, expuși și agresați minori, apărați la modul absolut de lege? După stenogramele ”scăpate” în presă, în care se publicau în clar dialogurile unui anchetat cu copilul său minor, acum am apucat să o vedem și pe asta: președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu face apeluri disperate pe o rețea de socializare și dezvăluie abuzurile incredibile la care ofițeri ai DNA i-au supus copilul de 9 ani! „Apel catre prieteni români, după ce am fost umilit și batjocorit de poliția politică DNA în 15 ianuarie 2014 pe platoul din fața CJC, deși avocatul meu depusese documentele medicale la DNA Constanța, după ce pe data de 19 martie la ora 7:30 dimineața, Ștefan Constantinescu, fiul meu de 9 ani a fost dezbrăcat de palton și de haine de către ofițerii DNA, flancați de mascați cu mitraliere în curtea casei mele, după descinderea în forță a acestora, după ce a fost interogat și i s-a cerut buletinul unui copil de 9 ani, i-a fost percheziționat ghiozdanul și trimis la școală dezbrăcat pe o temperatură de 2 grade celsius; m-am trezit în baie la aceeași ora cu trupele de ofițeri și mascați cu mandat de percheziție în care căutau droguri, bani, înscrisuri oficiale și arme (care au fost confiscate încă din 15 ianuarie de DNA Constanța: arme deținute legal)!”, descrie Nicușor Constantinescu pe Facebook o situație care numai a anchetă legitimă și corectă nu se mai poate numi. Chiar nu se poate ancheta tatăl fără să-i abuzăm fiul? Ce sunt și de unde au aprut în România astfel de apucături medievale, de sorginte asiatică? Însuși premierul României folosește aceeași rețea de socializare pentru a trage un incredibil semnal de alarmă despre această revoltătoare stare de fapt actuală. Există suspiciuni foarte mari că arestarea recentă a primarului constănțean Radu Mazăre nu a fost decât un paravan pentru distragerea atenției publiciului de la recentele concluzii șocante în ancheta suspicioaselor tranzacții cu terenuri prin care s-a înjghebat o întreagă moșie pentru Ioana, fata cea mare a președintelui Băsescu. Nu arestarea și anchetarea lui Mazăre o chestionăm în acest articol, căci nu avem căderea, ci tapajul mediatic revoltător, un circ de cea mai joasă speță, cu cătușe și defilări cu mascați, foarte similar în arestările și anchetările vameșilor, care nu au dus până la urmă nicăieri! Nu adevărul se urmărește aici, să scăpăm de aceste iluzii naive, ci deturnarea atenției de la un subiect sensibil, coroborată cu compromiterea adversarilor politici ai lui Traian Băsescu, în plin an electoral. DNA este expusă unor interogații extrem de incomode, cât timp în cazul politicienilor de dreapta nu operează arestări pline cu circ și cătușe, ca-n filmele polițiste de duzină, ci folosește audieri civilizate și ușa din dos. Domnilor procurori, vă atragem atenția asupra unui detaliu care poate v-a scăpat: cătușele sunt simetrice și vin la fel de bine și pe stânga și pe dreapta!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
goPontaNemaPresident
tu cine mai esti?
Constantinescu de la PSD Constanta?
nu,ca e in arest
Mazare?
nu ,ca el e mai inteligent si e liber
cred ca esti Sultanescu(consilier platit al lui Ponta)
am dreptate,au nu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ