DNA: Cum a ajuns mita la Mazăre via Schwartzenberg

| 10 apr, 2014

Mita dată lui Radu Mazăre de Avraham Morgenstern a ajuns la edil, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, în trei tranşe, în conturi din Israel deţinute de primarul Constanţei şi de fratele acestuia, susţin anchetatorii anticorupţie.

Procurorii DNA au ajuns la această concluzie în baza probelor din dosar reprezentate inclusiv de extrase de cont, declaraţii de martori, interceptări ale unor convorbiri telefonice şi înregistrări la Registrul Comerţului, se precizează în documentele obţinute şi citate de Mediafax.

"În cursul anului 2011, Morgenstern Avraham, administrator unic al SC Shapir Structures SRL, a oferit primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, prin intermediul unui apropiat al celor doi, Schwartzenberg Emilian, suma totală de 175.000 de euro pentru a facilita câştigarea de către societatea pe care o reprezenta, în condiţii avantajoase, a licitaţiei având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)", se arată în documentele anchetatorilor.

Potrivit procurorilor, traseul mitei a început de la firma off-shore Larton Consultants Ltd (unic asociat SC Shapir Structures SRL), care a transferat în contul firmei Melici Management Inc (beneficiar real Schwartzenberg Emilian) 109.835 de euro la 28 iulie 2011 şi 173.012 euro la 24 august 2011.

Ulterior, se precizează în aceleaşi documente, Melici Management Inc a transferat, la 13 septembrie 2011, 95.000 de euro şi, respectiv, 40.000 de euro în conturile deţinute de Radu Mazăre, respectiv de Alexandru Mazăre, la Israel Discount Bank. Tot în contul personal deţinut de Alexandru Mazăre la aceeaşi bancă, Melici Management Inc a pus alţi 40.000 de euro la 6 decembrie 2011. Totalul celor trei tranşe este de 175.000 de euro, atât cât, susţine DNA, ar fi luat mită Radu Mazăre de la Avraham Morgenstern.

În aceleaşi documente, anchetatorii susţin că Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au avut "întâlniri importante" în locuinţa primului, "la adăpost de o eventuală deconspirare a atitudinii părtinitoare avute de primar" în raport de un participant la licitaţie.

Radu Mazăre: Banii puşi de Elan în contul meu erau o datorie a unui grec către mine

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ