Alo, CSM! Presa băsistă are liber la presiuni asupra Justiţiei?

| 10 apr, 2014

Dosarele instrumentate de procurori în aceste zile au reprezentat pretextul ideal pentru presa aservită Cotroceniului de a redeschide discuţiile pe tema justiţiei. A fost nevoie doar ca un judecător să decidă eliberarea lui Radu Mazăre şi cercetarea lui în liberate pentru ca organele de presă ostile puterii să ia la bani mărunţi cariera magistratului care a “cutezat” să nu prelungească arestarea preventivă a primarului Constanţei cu încă 29 de zile.

Aşa încât, site-ul Hotnews, cunoscut pentru viziunea pro-Băsescu, a lansat o adevărată şarjă la adresa judecătoarei Rodica Cosma, cea care a decis eliberarea lui Radu Mazăre sub control judiciar. “Decizia de eliberare din arest a lui Mazăre a fost luată de judecatoarea Rodica Cosma de la Înalta Curte, un magistrat care a judecat mai multe dosare controversate de-a lungul timpului. Printre altele, judecătoarea Cosma este unul dintre magistraţii care l-a achitat în prima instanţă pe fostul ministru Tudor Chiuariu, a facut parte din completul care a dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul de plagiat al premierului Ponta, a decis condamnarea definitivă a lui Cătălin Voicu şi în două dosare diferite ba l-a achitat, ba l-a condamnat pe Gigi Becali”, se precizează în materialul de pe site-ul mai sus citat prin care se încearcă discreditarea judecătoarei Cosma.

Atacul declanşat va fi cel mai probabil preluat şi pe alte canale media pentru a extinde presiunile asupra justiţiei. Cert este însă că maniera în care este tratată această temă ridică în mod legitim semne de întrebare cu privire la modul părtinitor în care sunt interpretate atacurile sau presiunile la adresa justiţiei. Dacă Antena 3 a fost acuzată că face presiuni asupra justiţiei doar pentru că sugerează că anumiţi magistraţi ar fi fideli preşedintelui Băsescu, atunci de ce acuzaţiile celor de la Hotnews nu sunt judecate cu aceeaşi măsură?

Mai precis, materialul în cauză ar fi trebuit să declanşeze o reacţie rapidă în zona Consiliului Suprem al Magistraturii, for care prin definiţie are printre atribuţii apărarea magistraţilor în faţa unor presiuni din afara sistemului judiciar.

Se creează astfel un precedent periculos înturcât impresia este aceea că presa afiliată Cotroceniului este lăsată să exercite în voie presiuni asupra justiţiei, în timp ce atacuri, oricât de firave sau aluzii nevinovate ale jurnaliştilor de la Antena 3 sunt instant puse la zid, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când plenul CSM atrăgea atenţia că independenţa justiţiei ar fi fost periclitată prin emisiunile Trustului Intact.

Prin urmare, ar fi normal ca măcar în ceasul de pe urmă cei de la CSM să se aplece asupra atacurilor presei băsiste în care sunt vizaţi magistraţii. În joc este, de fapt, însăşi credibilitatea Consiliului şi capacitatea acestui for de a acţiona nepartizan atunci când magistraţii devin ţinte în presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
Fox
serios?
Daca judecatoarea a decis ca Ponta nu ar trebui sa fie urmarit penal deoarece nu a plagiat, asta spune totul. Pe cine ar trebui sa cred? Pe judecatoare sau pe academicieni care au declarat unanim ca premierul a plagiat. Sa nu mai vorbesc de faptul ca fac parte din mediul academic si pot sa spun ca seful guvernului a iesit curat cu teza lui doar in Romania.
Cat despre presa basista, e ceva normal sa procedeze astfel, deoarece si voi presa deservita psd-ului faceti la fel. sau vreti sa spuneti ca nu?
10 apr, 2014
marinela
presa neocomunisto-pontista
Ce ne facem cu presa neocomunito-pontista de la Antena 3 si Romania TV ? DESPRE ASTA NU VA INTREBATI NIMIC ?
Daca valurile de arestari si condamnari din ultimii 2 ani sunt atribuite lui T. Basescu, este foarte bine. Se curata astfel tara incet, incet,de baronii milionari, cei care au subminat timp de 25 de ani din Decembrie '90 ioncoace , economia nationala.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ