Ia te uită cine vorbește!

| 10 apr, 2014

Fericiți nevoie mare că zvonurile despre raidurile anchetelor cu miză electorală în rândurile social-democraților nu s-au dovedit simple povești, vulpile moraliste ale opoziției portocalii au scos fanfara la înaintare.

Încântați că sunt scoși din penuria evidentă de subiecte electorale în care s-au împotmolit, dar și înfuriați că premierul Victor Ponta nu-și abandonează oamenii hărțuiți prin anchete, pe modelul lui Antonescu, ”imaculații și neprihănitele” lui Traian Băsescu și-au unit glasurile împotriva ”penalilor din PSD”. Când te uiți peste capetele lor, în perspectivă, parcă privești un cor de îngeri. Dacă, în schimb, te uiți un pic și în urmă, aceiași apar o adevărată turmă de draci împielițați și plini de păcate.

Dincolo de evoluțiile normale ale unei anchete, care ar trebui să țină cont, printre altele și de prezumția de nevinovăție, suntem nevoiți să remarcăm în primul rând că actul de justiție se distribuie oarecum asimetric în ceea ce privește stadiul în care avansează dosarele. Da, aici social-democrații, ca și liberalii lui Antonescu pe durata anului trecut, par să beneficieze din plin de ”hărnicia” cu iz de exces de zel a anchetatorilor. Suspiciuni, ba chiar dosare, ar exista la fel de multe și în tabăra gureșilor de la PDL și PMP, căci în fond corupția nu ține cont de distincții doctrinare, dar nu se știe încă de ce și cum, în cazul acestora, suspiciunile nu prea reușesc să depășească faza sesizărilor făcute de inspectorii corpurilor de control.

În cazul popularilor sau democraților, cele câteva cazuri care au prins totuși cheag -chiar ne mirăm- între coperțile unui dosar, stau cu anii pe rafturi demult uitate. Cei responsabili cu selectarea dosarelor care intră în lucru, dacă asemenea personaje chiar există și nu este vorba doar despre un procedeu de dat cu banul presupusă de oricine ar lua în serios figura de stil cu Justiția oarbă. Ei bine, oarbă de tot încă nu e, deși se străduiește, ci doar un pic mai chioară, așa, ba mai mult se luptă și cu o semipareză la mâna dreaptă, căci altfel nu se explică de ce dă apă la moară populiștilor din tabăra Băsescu, la fel de ”pușcăriabili” ca oricine a avut acces nelimitat la pîrghiile și mai ales resursele puterii, în cele două mandate ale lui Traian Băsescu.

Mâna care extrage dosare din partea dreaptă a eșichierului politic pare blocată sau pur și simplu s-a atrofiat în zece ani de regim. Suspiciunile există, acestea apar, cum ziceam, în circuitul firesc al dosarelor prin sistemul judiciar, problema este că nu le impulsionează nimeni cu atât talent, de parcă o borduriadă sau o gală Bute, ca să nu amintim de celebrul caz al vameșilor, lăsat în coadă de pește, ar fi mai puțin interesante decât un cartier de locuințe sau niște transformatoare reșapate de Fenechiu. Corpul de control al primului-ministru a făcut deja cârcel de când îi masează Justiției această mâna dreaptă, înțepenită nu se știe cum și în ce fel. Dosarele refuză să apară deși prejudiciul semnalat de inspectorii guvernamentali a început să bată spre 3 miliarde de euro, o sumă imensă chiar și din punctul de vedere al unor politicieni care, când nu umblă în blugi, obișnuiesc să-și facă costisitoarele vacanțe undeva pe Coasta de Azur... Vorbim în fond nu de simple speculații ci de cazuri aproape publice, petrecute adică în văzul lumii și la lumina zilei, cazuri care plâng literalmente să fie anchetate și cuprinse în dosar. Reprezentanții regimului Băsescu au devalizat la propriu statul român la ANAF, la CNAS, Loterie, Poștă, ANRMAP, Hidroelectrica, RADET, Ministerul Sănătății. Acum aceiași țin înflăcărate discursuri electorale în care îi înfierează pe ceilalți, pentru simplul motiv că nimeni nu le cere și lor să dea cu subsemnatul despre ce s-a întâmplat în acest adevărat triunghi al Bermudelor al istoriei contemporane, cuprins între 2009 și 2012. Dacă există ceva, orice, care-i împiedică pe procurori să ancheteze ce s-a petrecut în acea perioadă, măcar să-și facă un pic de curaj și să explice public națiunii de ce nu se poate, ca să înțeleagă și românii, cu subiect și predicat, cum stă treaba și de ce un Blejnar, un Videanu, sau o Udrea, sau o Anastase par să aibă regim juridic preferențial în această țară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
Pleșcoi Country
Cu cât se spun adevăruri mai mari aici, cu atât se agită mai tare postacii băsiști. Cantautor ăsta e un ordinar portocaliu oarecare, dar unde postează el, acolo îi ustură pe șefii lui!
10 apr, 2014
cantautor
copy paste "adevarul "de azi
„PSD nu poate să apere oameni care intră în conflict cu legea!”. Doamnelor şi domnilor, stimaţi spectatori, onorat public, emitentul acestor vorbe nu e nici omul-lup, nici copilul-minune, nici femeia-cu-barbă şi nici măcar soră-sa: e chiar Ion Iliescu! Să facem acum un frumos arc peste timp şi să plonjăm în amintirea unei fotografii. De acelasi autor Băsescu, Ponta şi un vers din Pink Floyd Liviu Dragnea şi chinezii lui Cazul Pleşu. Poveste despre cel care îţi scuipă în farfurie Era în 1997, iarna. În prim plan îi vedem pe Adrian Năstase - elegant, Miron Mitrea - cu un palton cam proletar şi Dan Ioan Popescu - cu haină de piele ca ilegaliştii de pe timpuri. De peste umărul lui Mitrea se iţeşte capul bonom, cu pălărie şi ochelari, al lui Ion Iliescu. Iar în spatele său, cu pardesiu alb şi cu barbă, îl vedem pe Gabriel Bivolaru. În jurul acestora, o cohortă de PDSR-işti, veniţi cu toţii să protesteze la Parchetul General faţă de îndrăzneala procurorilor de a-l ancheta pe Gabriel Bivolaru, deputat PDSR. Bivolaru a primit cinci ani cu executare. Dar ce avem noi aici? Iaca încă o fotografie, tot de iarnă. E din 31 ianuarie 2011. Pe treptele PSD Argeş stau aşezaţi, ca la corul Madrigal, o cohortă de PSD-işti. Desluşim şi câteva chipuri familiare: Victor Ponta, Adrian Năstase, Marian Vanghelie (care vorbeşte la microfon), Viorel Hrebenciuc, Titus Corlăţean, Adrian Severin, Victor Socaciu, Robert Negoiţă. Toţi protestează faţă de îndrăzneala procurorilor DNA de a-l ancheta pe Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Nicolescu a primit, prin sentinţă nedefinitivă, trei ani şi patru luni de închisoare cu executare. Hotărât lucru, oamenii ăştia nu au fler.
10 apr, 2014
SAG
Tupeisti....."plini de pacate"
Ar trebui ca acest articol, ce contine adevaruri de necontestat, sa fie prezentat la toate televiziunile de stiri la ore de maxim audienta. pacat ca nu e posibil. Imi pare rau ca reprezentantii USD(parlamentari), prezenti la dezbaterile TV , nu sunt CONVINGATORI, lasandu-se dominati de catre basisti prin tupeu si minciuni. Felicitari pentru articol(e) !
10 apr, 2014
cantautor
oamenii din PSD nu ar trebui "hartuiti" cu anchete..
ar trebui lasati sa faca infractiuni in continuare...
si sa-i ancheteze Parchetul condus de Nitu,dupa prescrierea faptelor..
hai PSD..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ