Băsescu face show pe baza anchetei privind achiziția terenului de la Nana

| 10 apr, 2014

Deși raportul de control privind achiziția de teren din comuna Nana din Călărași a ajuns la concluzia că acel contract se lovește de nulitate, Traian Băsescu face show pe seama ilegalităților găsite în raport, pentru că, atâta timp când deține puterea, acesta face tot ce poate ca să aibă sub control elemente din justiție.

Cazul Nana a scos la lumină abuzurile comise de Traian Băsescu pe care numai justiția le va putea opri. Premierul Ponta a sesizat Parchetul în privința retrocedărilor ilegale din comuna Nana, însă Traian Băsescu încearcă să blocheaze procesul pentru că, până în noiembrie nu mai este mult timp, iar președintele trebuie să-și șteargă urmele. Dar, atunci când își va pierde puterea, nimeni nu va mai fi constrâns să ascundă ilegalitățile sale.

Comisia parlamentară Călărași a trasat în raportul final faptul că retrocedările ilegale au împroprietărit persoane fără niciun drept, pentru ca, ulterior, „proprietarii” să facă cerere de subvenție pe sute de ha la APIA, prin contracte de arendă sau titluri de proprietate ilegale.

Mai mult, firma italiană Berifige SRL a cumpărat și a vândut în 2013 aproape 300 ha fiicei mari a lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, deși societatea aceasta avea declarată de către ANAF încetarea activității, prin neplata datoriilor la stat, încă din august 2012.

Cu toate acestea, Ioana Băsescu, în loc să verifice completitudinea, corectitudinea și veridicitatea actelor de vânzare – cumpărare, ce reprezintă obligația oricărui notar din țară, a demarat acțiuni pentru a împumuta de la CEC Bank un milion de euro (în circumstanțe dubioase) pentru plata celor 300 ha.

Astfel, tranzacția este lovită de nulitate din punct de vedere jurdic, prin simplul fapt că nu se poate face o plată în favoarea persoanelor despre care s-a stabilit că au creat în mod artificial condiții pentru a beneficia de anumite plăți - obținând un avantaj neconform cu obiectivele schemelor în cauză.

Mai mult, APIA trebuia să sesizeze imediat DNA / OLAF (Biroul European de Lupta Antifraudă - care anchetează plăți obținute ilegal din fonduri europene și buget național), pentru a constata dacă s-au obținut ilegal suprafețele, exact cum arată raportul întocmit de comisie.

Așadar, Traian Băsesscu încearcă să arunce cu prafi în ochii cetățenilor prin declarația susținută la bilanțul MAI prin care cerea anchetarea sa dacă achiziția de la Nana a încălcat legea.

Președintele se străduie să mai obțină câteva puncte la capitolul imagine, cel puțin până în luna noiembrie, și să mușamalizeze toate matrapazlâcurile de la Nana, ce au fost derulate prin interpuși „prezidențiali”.

Însă, din păcate pentru familia Băsescu, în sprijinul anchetei solicitate de către Premierul Victor Ponta vin tentativele suspecte de a bloca cercetarea comisiei parlamentare Nana, prin refuzul de prezentare la audieri a intermediarilor regimului Băsescu: Adrian Rădulescu, reprezentanții firmei italiene și o parte din cei din comuna de la Nana, implicați în retrocedări sau vânzări de terenuri, ceea ce dovedește că Traian Băsescu se opune aflării adevărului!

Drept urmare, atitudinea Președintelui Traian Băsescu de la MAI trădează faptul că primul om în stat acționează pentru a avea sub tutelă justiția chiar prin reprezentanțiile TV ale procurorilor DNA cu privire la cazul Nana. Multe publicații au relatat, cu puțin timp în urmă, faptul că procurorul DNA Lucian Papici ar fi cerut informații în legătura cu terenul de la Călărași. Echipa președintelui acționează!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 2014
Costache Radu
Adhizitie teren Nana -Ioana Băsescu-
Dl.Pop Andrei să citească Legea privind încetarea activității societăților comerciale, împreună cu Ponta și Gabriela Firea!
10 apr, 2014
doras
Echidistanta se simte de la o posta...
Mai pop andrei pe cine crezi ca prostesti? Mai mari borfasi decat usedistii tai nici ca se exista... Cei certati cu cinstea se refugiaza cu totii in " bratele mult prea ingaduitorului"USD, ce-si apara borfasii mai ceva ca pirandele cand vin mascatii sa le salte " preacinstii consorti". Inteleg ca esti platit ca sa " combati" dar fa-o cu argumente nu cu povesti culese de la latrina3.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ