Din colecţia de lucruri scandaloase spuse de Crin Antonescu

| 09 apr, 2014

Preşedintele liberal se pretinde un apărător al independenței justiției, însă nu poate convinge pe nimeni.

Politicianul Crin Antonescu poate fi, fără îndoială, un adevărat studiu de caz pentru cei interesaţi de scena politică din România. Cariera politică recentă a preşedintelui liberal este marcată de numeroase inconsecvenţe şi de schimbări neaşteptate de macaz. Mai nou, liderul PNL se erijează în marele apărător al independenţei justiţiei, postura care nu-l prinde bine deloc pe Crin Antonescu, dacă ţinem cont de numeroasele sale intervenţii din 2012-2013, când nu a zăbovit nicio secundă în a da cu justiţia de toţi pereţii atunci când liberali de seamă făceau obiectul dosarelor instrumentate de magistraţi.

Ipocrizia lui Antonescu este maximă, președintele PNL neavând nicio legitimitate să îi dea lecții lui Victor Ponta despre cum trebuie respectată independența justiției. În timp ce Victor Ponta s-a luptat în mod constant pentru a asigura funcționalitatea instituțiilor fundamentale ale sistemului de justiție (așa cum s-a întâmplat spre exemplu în cazul numirii șefilor DNA și ai PICCJ), Crin Antonescu nu a făcut altceva, de la preluarea guvernării de către USL, decât să lovească în aceste instituții și să încerce să și le supună.

Contrar demersurilor actuale prin care Crin Antonescu încearcă să-şi albească propria imagine pe tema raportării la justiţie, președintele PNL și-a făcut un obicei din a ataca la baionetă sistemul judiciar atunci când hotărârile din justiţie nu i-au fost pe plac și au interferat cu planurile sale politice.

Spre exemplu, să rememorăm ce declara Crin Antonescu în septembrie 2012, când acuza Parchetul și DNA că ”s-au transformat în partide sau comandouri politice”. Sau cum, atunci când DNA-ul a decis urmărirea penală a lui Ovidiu Silaghi, a ieșit negru de supărare, aruncând acuzaţii extrem de grave în direcţia procurorilor care au instrumentat cazul, indicându-i pe magistraţi drept executanţi ai unei comenzi politice. „Partidul Național Liberal constată cu îngrijorare că solicitarea DNA către Parchetul General privind începerea urmăririi penale împotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepreședinte al partidului, a venit cu doar câteva zile înainte de termenul limită la care președintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunțe cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor. Apreciem această coincidență ca fiind cel puțin suspectă, cu atât mai mult cu cât președintele a insistat ca interimatul la Ministerul Transportului să fie asigurat timp 45 zile, perioada maximă admisă de lege”, spunea atunci președintele PNL.

În acelaşi registru a procedat Crin Antonescu și cu procurorii care instrumentau dosarul fraudei de la referendum. Desigur, modul în care respectivii procurori au ales să își facă datoria este discutabil. Dar, în calitate de preşedinte al unui partid aflat la pe atunci guvernare precum şi din poziţia de şef al Senatului la acea vreme, retorica poate fi calificată drept iresponsabilă. Liderul PNL cataloga acțiunile procurorilor drept un „desant” fără precedent de la colectivizarea forțată din anii ‘50.

Iar colecţia de declaraţii controversate este una bogată. “DNA protejează oamenii apropiați lui Traian Băsescu. Eu nu am solicitat DNA-ului să nu mai cerceteze liberali, ci să cerceteze pe toți cei care sunt de cercetat”, spunea Crin Antonescu în 2013, în contextul scandalului privind delegarea procurorului Papici.

În contextul derapajelor inacceptabile care îl au drept protagonist pe Crin Antonescu, actualul joc al liderului PNL prin care critică la sânge reacţiile social-democraţilor vizavi de anchetele în cazurile Adrian Duicu şi Radu Mazăre sunt profund ipocrite. Preşedintele liberal se pretinde un apărător al independenței justiției, însă nu poate convinge pe nimeni. Iar dacă este ceva cu adevărat inacceptabil este nonșalanța cu care Crin Antonescu îi minte în față pe români, pretinzându-se un apărător al independenței justiției, deși a demonstrat în repetate ocazii exact contrariul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
sanatoriul Gataia
hai puiule,vino inapoi...
esti de-al nostru..
vezi ca ostenii luiSultanescu au mai scris un articol azi,cu aceeasi tema si aceleasi argumente..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ