Antonescu spune că dacă se retrage din fruntea PNL nu înseamnă că se retrage şi din cursa prezidenţială

| 08 apr, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat în cazul în care se va retrage din fruntea partidului, ca urmare a unui scor la europarlamentare sub 20%, acest lucru nu va însemna şi retragerea sa din cursa pentru alegerile prezidenţiale.

'Nu, asta este altceva. Nu ştiu, atunci evident că în funcţie de rezultatul europarlamentarelor şi de semnificaţia acestor rezultate pentru reconfigurarea raportului de forţe se pot face calcule, se pot face planuri, se pot continua planuri sau se poate pune capăt unor planuri, dar nu are o legătură imediată', a spus liderul PNL, la Gândul Live, întrebat dacă retragerea din fruntea PNL în cazul partidul obţine sub 20% la alegerile europarlamentare înseamnă şi retragerea sa din cursa prezidenţială.

El a exclus o posibilă o rocadă între el şi prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, în această cursă.

'Asta este exclus (...) din simplul motiv că nici eu, nici Iohannis, nu suntem de lemn sau de plastic, în fine, din ce sunt piesele de şah. (...) Turnul, regele, stau. Pe ei îi pui. Iohannis a spus-o limpede, nu doreşte să candideze pentru Preşedinţia României. Eu nu sunt tentat de această posibilitate, cu toate că este una din poziţiile politice cu posibilităţile cele mai mari de creaţie aia de prim-ministru', a mai spus preşedintele PNL.

De asemenea, Antonescu a adăugat că o retragere din funcţia de preşedinte al PNL nu înseamnă şi retragerea din politică.

'Este un lucru aşa de simplu, da, vorbim nu de retragerea din politică, ci de demisia din funcţia de preşedinte în raport cu un rezultat, că cineva la un moment dat trebuie să asume o răspundere într-un moment atât de...nu am făcut-o la alte alegeri, nu au făcut-o nici alţii. Pentru noi însă e atât de important acest moment încât asta am vrut să subliniez', a spus el.

Antonescu a afirmat că ar fi 'puţin probabil' să candideze din nou la şefia PNL în cazul unui congres după alegerile europarlamentare determinat de demisia sa de la conducerea partidului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 2014
floryyy
D-nule PONTA , va felicitam si va multumim ca sunteti alaturi de noi poporul !!! Sunteti un adevarat om de stat , care aveti taria sa va luptati cu regimul securistoid si dictatorial (( politia politica )) a securistului dictator basescu .... Culmea ironiei este ca securistului basescu si slugilor lui , s-au aliat si dictatorul antonescu si slugile lui (( cristina pocora alias elena udrea fiecare dictator are pupila lui )) ...Acest mare dictator antonescu impreuna cu slugile lui care mint , dezinformeaza de dimineata pana seara , a dat bir cu fugiti ptr a nu-si asuma raspunderea guvernari in fata alegatorilor ....Mai mult acest dictator antonescu s-a aliat cu securistul dictator basescu marele dusman al poporului care ne-a taiat salariile si pensiile , a marit TVA-ul de la 19% la 24% , si-a imbogetit slugile lui .....Suntem f f f multi care nu avem nici o coloratura politica nici o legatura cu vreun partid ... Suntem simpatizanti d-nului PONTA si ai PSD-ului suntem f f f mandri de ei ptr ca au avut curajul sa lupte cu un regim totalitar , basist-o , fascistoid , dictatorial si sunt singuri care sunt mai apropiati de patura sociala mai saraca si mai ales de pensionari ... Asa ca dorim sa-l intrebam pe dictatorul antonescu si slugile lui ((pocora alias udrea )) ??? Chiar ne crede atat de naivii de vine cu tot felul de minciuni

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ