Antonescu: Comparaţia între aşa numiţii baroni PSD şi martirii din 1989, dovadă de neruşinare pesedistă

| 08 apr, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, marţi, că declaraţiile premierului Victor Ponta, care a făcut o paralelă între represiunea din timpul revoluţiei din 1989 şi situaţia actuală, în contextul în care sunt cercetaţi mai mulţi aleşi locali şi preşedinţi de consilii judeţene ai PSD, reprezintă 'o dovadă nebănuită de neruşinare pesedistă'.

'Faptul că domnul Ponta se solidarizează cu colegii cercetaţi e problema domniei sale, faptul că a ajuns să compare aceşti oameni - domnul Duicu, domnul Mazăre, alţi domni - cu martirii Revoluţiei din decembrie 1989, cu tinerii care au ieşit în stradă şi şi-au pierdut viaţa atunci, e o dovadă proaspătă, nebănuită, de neruşinare pesedistă. Cum pot fi comparaţi tinerii care şi-au dat viaţa în 1989 pentru libertate, pentru a scăpa de tot ceea ce au însemnat structurile comunismului, cu oameni care, vinovaţi sau nevinovaţi, nu e treaba mea să spun, cercetaţi sau necercetaţi, reprezintă astăzi, prin cea mai mare parte a mentalităţii şi acţiunilor lor politice, tocmai prelungirea sistemului comunist', a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului.

El a precizat că nu comentează acţiunile DNA şi nici declaraţiile celor cercetaţi, apreciind că aceştia 'e normal să se apere', dar a arătat că declaraţiile lui Victor Ponta sunt 'cu totul şi cu totul inacceptabile şi într-un stat de drept şi într-un stat care are istoria recentă a României'.

Liderul PNL a caracterizat drept inacceptabil şi faptul că Victor Ponta consideră că cei cercetaţi se află în această situaţie din cauză că au obţinut rezultate bune la alegeri.

"Şi noi am avut oameni cercetaţi din PNL, unii foarte importanţi, care execută pedepse în închisori în acest moment, oameni care au obţinut şi ei rezultate foarte bune în diverse ocazii. Am avut şi noi şi am exprimat îndoieli faţă de anumite momente şi din cursul cercetării şi le-am apărat prezumţia de nevinovăţie până când s-a dat o sentinţă definitivă. Niciodată, însă, nu am făcut o legătură între o cercetare judiciară şi rezultatele electorale', a argumentat preşedintele liberal.

Antonescu a exprimat opinia că PSD şi primul ministru Victor Ponta nu sunt interesaţi de situaţia României în contextul internaţional şi nici de onorarea promisiunilor electorale.

'Aceste declaraţii ale domnului Ponta (...) ne arată foarte clar care e proiectul PSD pentru această ţară. E un proiect în care nu PSD face ceva pentru această ţară, ci această ţară urmează să fie pusă să (...) execute ordinele PSD, să fie poligonul, terenul de încercare pe care acest partid, pe care nu-l incriminez nicidecum în întregime (...) înţelege să o practice într-o ţară pe care o consideră (...) feuda lor', a conchis Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ