UPDATE. Radu Stroe, exclus din PNL prin votul Biroului Permanent Național. Reacția lui Stroe

| 08 apr, 2014

Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal a decis, cu 53 de voturi pentru, să propună Delegaţiei Permanente, forul decizional, să decidă excluderea lui Radu Stroe din partid.

UPDATE. Radu Stroe a susţinut, marţi, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a dorit excluderea sa din partid şi a menţionat că Mircea Ionescu Quintus a propus suspendarea sa din funcţie pe o perioadă de şase luni.

„BPN a votat excluderea. Am exprimat regretul pentru acest fapt. Am menţionat în timpul şedinţei că în ceea ce am spus eu la postul de televiziune respectiv era un lucru îndeobşte cunoscut în organismele partidului, am exprimat regretul că unii colegi au fost extrem de ofuscaţi de această chestiune. S-a făcut propunerea şi s-a votat excluderea. (...) De fapt, dl Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru. A fost o propunere a dlui Quintus de suspendare pe şase luni din funcţia de vicepreşedinte”, a mai spus Stroe.

Radu Stroe consideră că nu este un trădător, aşa cum i-a spus Crin Antonescu, şi a precizat că se află la cea de-a treia excludere din PNL din 1990 până în prezent. Prima oară a fost exclus în noiembrie 1992, când preşedintele de la acea vreme, Radu Câmpeanu, a decis scoaterea liberalilor din Convenţia Democratică, iar el a cerut demisia acestuia.

'În 1994, iată, culmea, astăzi se împlinesc 20 de ani de atunci, dl Dinu Patriciu, Ludovic Orban şi alţii de la PL'93 m-au exclus pentru faptul că am început demersul de fuziune al PL'93 cu PNL. Astăzi, când eu am constat că s-a făcut această greşeală cu ruperea USL şi ieşirea PNL de la guvernare şi exprimând public acest lucru, s-a luat această decizie. Aceasta este viaţa'', a adăugat Stroe.

 

Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL, a anunţat, marţi, că Biroul Politic Naţional al partidului a propus excluderea lui Radu Stroe.

„Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal a decis, cu 53 de voturi pentru, 10 împotrivă şi un vot nul, să propună Delegaţiei Permanente, forul statutar, să decidă în acest caz, excluderea domnului Radu Stroe din calitatea de membru al PNL”, a spus Pocora.

„În timp ce tot partidul este angrenat, de la ultimul membru până la preşedintele partidului, până la utimul parlamentar, într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, cea mai importantă bătălie a partidului, un vicepreşedinte al partidului, un fost demnitar şi nu orice demnitar, Radu Stroe, a primit ultima demnitate, cea de ministru de Interne, practic, prin atitudinea sa aruncă în aer şi îşi bate joc de munca tuturor acestor oameni. Oamenii au fost foarte revoltaţi”, declara luni liderul deputaţilor liberali, George Scutaru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirma luni că Radu Stroe este un trădător şi le-a mulţumit colegilor că au ales să rezolve 'în mod civilizat, decent şi hotărât ceea ce orice partid are de rezolvat în asemenea situaţie'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ