Robert Cazanciuc: Eu nu am informaţii că ar fi vorba de o campanie împotriva cuiva

| 08 apr, 2014

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a declarat marţi că nu are informaţii că ar fi vorba de o campanie împotriva cuiva, rugat să comenteze declarația premierului că există o „campanie împotriva baronilor locali”.

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a declarat marţi că nu are informaţii că ar fi vorba de o campanie împotriva cuiva, dar, dacă o persoană a încălcat legea, trebuie să răspundă pentru acest lucru.

Întrebat dacă apreciază că există, ca şi premierul, o campanie împotriva baronilor locali, împotriva social-democraţilor, Cazanciuc a precizat: „Eu nu am asemenea informaţii că ar fi vorba de o campanie împotriva cuiva. Sigur, dacă cineva a încălcat legea, trebuie să răspundă pentru acest lucru”.

Referitor la o eventuală propunere a soţiei fostului şef al IPJ Mehedinţi Ştefan Ponea ca procuror-şef la Parchetul General sau DNA, Cazanciuc a explicat că ministrul Justiţiei, în baza legii din 2005, nu are o procedură stabilită de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile la nivelul Ministerului Public.

'Cu toate acestea, anul trecut, ministrul Justiţiei a avut un dialog cu toţi conducătorii instanţelor, Parchetelor, CSM pentru a selecta cei mai buni procurori, oneşti, pregătiţi care să facă echipe pentru a fi numiţi la conducerea Ministerului Public. (...) Doamna Ponea avea o experienţă de şase ani de procuror general şi teoretic putea fi unul dintre candidaţi. În urma dialogului avut cu liderii din sistem am făcut anumite propuneri şi cred în momentul de faţă că avem la conducerea Ministerului Public cei mai buni procurori, oneşti, bine pregătiţi, care vor să şi facă echipă', a spus Cazanciuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ