Un Crin ca trestia în vânt în fața lui Băsescu

| 08 apr, 2014

Dacă a fost și a rămas importantă înlăturarea acestui personaj funest din viața politică românească, așa cum insistă toți cei care nu vor să renunțe la semnificația votului masiv din 2012, acum este momentul cel mai prost ales ca să-l nesocotim pe Traian Băsescu.

Crin Antonescu s-a răstit la ”tribunalul televiziunilor”, cum le denumește. În cele ce urmează liderul liberal își rezervă dreptul să nu mai dea explicații nimănui de ce nu se mai înjură cu Traian Băsescu. Declarația este făcută cu năduf, la nervi și este evident în filiația directă a celei despre cele 120 de întâlniri secrete cu Băsescu, la care Crin Antonescu declara recent că se simte îndreptățit, tot așa, fără alte explicații. În continuare, ca un copil, Antonescu a dezvoltat o frumusețe de sofism despre cum nu merită să te legi de un Băsescu din ce în ce mai slab, pentru că, vezi Doamne, riști să slăbești o dată cu el.

Suntem de o generozitate pe care Antonescu nu o mai merită când numim această argumentație în doi peri un sofism. Românește spus, ce vrea să ne vândă liberalul în discurs este o porcărie patentată. În primul rând, pentru că nu ierți adversarul care luptă pe ultima sută de metri cu disperarea celui care nu mai are nimic de pierdut. Traian Băsescu este slăbit doar în visele frumos colorate ale liderului PNL. De fapt și de drept, situația este taman pe dos: disperat, președintele și-a aruncat în joc ultimele și cele mai importante resurse. Da, Băsescu știe că urmează să-și strângă catrafusele politice de la Cotroceni – y compris șandramaua populară priponită peste uliță – dar vrea să rămână în cărțile politice ca lider al opoziției și, trebuie subliniat, ca viitor premier. Dacă a fost și a rămas importantă înlăturarea acestui personaj funest din viața politică românească, așa cum insistă toți cei care nu vor să renunțe la semnificația votului masiv din 2012, acum este momentul cel mai prost ales ca să-l nesocotim pe Traian Băsescu. Oricine procedează altfel, practic îl sprijină discret dar direct pe autocratul care nu s-ar da dus decât de la un palat la celălalt.

Electoratul, la fel de supărat pe Traian Băsescu ca și în 2012, nu vrea să afle în fond de ce s-a înmuiat limbajul lui Crin Antonescu în dialogul cu adversarul său ”absolut” de anul trecut. Dar, cum cu o curiozitate suntem toți datori, toți cei care am votat de trei ori același lucru în 2012, am vrea să aflăm acum ce s-a întâmplat cu coloana vertebrală a liberalului atât de bățos odinioară. Nu înjurăturile sunt cele care-i interesează pe români, ci capitularea lui Antonescu în fața lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 apr, 2014
berenger
autism
bre, în vreme ce toată lumea vorbește despre cum șefilor voștri li se apropie funia de par, voi tot o dați înainte cu pierdutul ăla de crin, sluga voastră de până mai ieri. lăsați-l în plata domnului și silabisiți frumos: „ponta merge la închisoare!”. iar ghiță îl va urma foarte repede, așa că aveți grijă: dacă vasul se scufundă, șobolanii fug primii. voi, de la fițuica asta de doi bani, ce mai așteptați?
08 apr, 2014
unul
Nana
Retrocedarile s-au facut atunci cand PSD-ul erarla putere , nu pe vremea lui Basescu ,si Antonescu are dreptate , nu trebuie sa ne luptam cu Basescu ci cu mafia PSD-ista , cu politicienii cei mai hoti si mai corupti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ