Libertatea de opinie aruncată la gunoi de Crin şi compania

| 09 apr, 2014

Crin Antonescu mătură pe jos cu toate vocile critice din partid. După Andrei Chiliman, Diana Tuşa, Vlad Moisescu, Sorin Ilieşiu, a venit rândul lui Radu Stroe să fie înlăturat. Conducerea PNL a decis excluderea din formaţiune a fostului ministru de Interne.

De mult apuse par vremurile în care Crin Antonescu se lăuda cu libertatea de opinie din Partidul Naţional Liberal. Astăzi, acele declaraţii sunt probabil date uitării, în PNL fiind practicat mai nou conformismul. Toţi membrii, indiferent de funcţie şi rang se supun docil în faţa liderului partidului.

Ultima ispravă a preşedintelui PNL şi a găştii din spatele său a fost decapitarea vicepreşedintelui acestui partid, pe motiv de aşa-zisă trădare. În realitate, Radu Stroe nu a făcut decât să-şi manifeste îngrijorarea pentru direcţia pe care PNL a ales să o parcurgă. După cum am prezentat şi aici pe obiectiv.info, Radu Stroe a vorbit săptămâna trecută la Antena 3 despre ruperea USL şi despre viitorul politic şi electoral al liberalilor. Singurul “delict” al fostului vicepreşedinte PNL pare să fi fost catalogarea ruperii Uniunii Social-Liberale drept o “gravă greşeală”.
Totodată, fostul ministru de Interne a tras un semnal de alarmă asupra şanselor PNL-ului de a obţine un scor bun la alegerile din mai. Intervenţia de bun-simț a lui Radu Stroe a fost suficientă pentru ca Antonescu şi ai lui să-l declare “trădător” şi pentru a-l ataca fără menajamente. Printre liberalii cei mai vocali la adresa lui Radu Stroe s-au numărat parlamentarii Ludovic Orban şi George Scutaru, amândoi grăbindu-se să avanseze varianta excluderii sau a suspendării din partid.
“Dacă nu are bunul simt şi nu se suspendă singur trebuie să-l ajutăm noi să se ducă”, a spus Ludovic Orban. Mai mult, acuzându-l pe Stroe că ar fi un apropiat al PSD, Orban şi-a continuat declaraţiile printr-o afirmaţie de-a dreptul halucinantă.“Majoritatea zdrobitoare a colegilor mei liberali sunt implicaţi de dimineaţă până seara în campania electorală şi există un coleg care a fost ministru care se duce la televizor şi joacă rolul de avocat al PSD. În stare de război, trădătorii se împuşcă”, a afirmat senin Orban.
Prin urmare, zis şi făcut. Marţi, Biroul Politic Naţional al PNL a decis, cu 53 de voturi pentru, să propună Delegaţiei Permanente excluderea lui Radu Stroe din calitatea de membru al PNL, anunţul fiind făcut de locotentul lui Antonescu, nimeni altul decât purtătorul de cuvânt al partidului, Cristina Ancuţa Pocora.
Antonescu dovedeşte încă o dată trăsături comune de comportament cu cele ale preşedintelui Băsescu, prin tacticile dictatoriale folosite pentru a conduce partidul. Totodată, liberalul refuză să privească realitatea îngrijorătoare pentru el şi partidul său, ignoră criticile, preferând un adevăr prefabricat în care să creadă. Trezirea din somn va fi pe 25 mai.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 2014
anna
stroe
Ludovicul si cu Ducarul erau dupa o slibovita.Cu Pocora e mai simplu de explicat.Ea e foarte proasta si a adoptat un comporament de papagal!
09 apr, 2014
cantautor
daca a aruncat-o la gunoi,este un gest responsabil...
voi PSD-istii,ati fi aruncat-o pe jos,in strada...
09 apr, 2014
gogu
primarul PSD,Mazare se pare ca a luat mita 175.000 euro,pentru constructia unor case pentru saraci...
ramane ca instantele sa analizeze
sunt curios,cat putea sa ceara mita daca facea case pentru bogati?
hai PSD...partid curat-murdar
09 apr, 2014
goPontaNemaPresident
Usl-ul e mort...
dreapta va castiga prezidentialele...
PSD va ramane cu UDMR-ul ,"tradatorii PSD" si cu ala micu...
in 2016,dreapta va veni la putere..
scenariu horror pentru Ponta,Sultanescu si Ghita...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ