Victor Ponta a lămurit misterul mesajului de retragere

| 09 apr, 2014

Semnalul de alarmă tras prin mesajul de pe Facebook, dar și prin lămuririle aduse în cadrul emisiunii de la Antena 3 reliefează faptul că Victor Ponta nu a abandonat proiectul de guvernare, în care românii și-au pus speranțe, așa cum colegii săi de alianță PNL au făcut.

În urma mesajului controversat de pe Facebook al premierului Victor Ponta privind intenția sa de a se retrage din viața politică după alegerile din noiembrie s-a așternut în mod greșit un val de mister asupra parcursului PSD. Lucrurile sunt totuși cât se poate de clare.

Invitat la Antena 3, Victor Ponta a explicat înțelesul declarației sale și a subliniat că mesajul care a vrut să fie auzit este că „în noiembrie proiectul nu este Ponta președinte sau Tăriceanu președinte și Ponta premier”, ci este proiectul pe care l-a promis și pe care cetățenii  l-au votat, anume „o lume total diferită de lumea lui Băsescu”.

Postarea de pe Facebook al lui Victor Ponta a însemnat un semnal de alarmă! Premierul a vrut să întărească faptul că trebuie pus capăt tranziției de la societatea comunistă, care a transformat România în o țară a abuzurilor, a persecuțiilor politice și a acceselor securistice.

Bătălia politică pentru o țară europeană stă în lupta dintre generații: generația care acum 25 de ani a preluat puterea și a trecut de la entusiasm la cinism, abandonând, în același timp, interesul atât pentru politică, cât și pentru viața publică și generația tânără de azi, ce stă în puterea lor de a câștiga un pariu pe care nimeni nu a reușit să-l câștige în ultimul sfert de veac: ca România să fie o țară fără rădăcini comuniste!

Mai mult, Victor Ponta a afirmat că postarea de pe pagina sa de socializare a fost și o atenționare pentru PSD, pentru că „PSD este cel mai mare partid din România, care a făcut cele mai multe schimbări, în care trei sferturi dintre ministri sunt tineri, dar nu e  suficient”. Și că are datoria, ca în calitate de cel mai tânăr premier, dar și președinte al PSD să ducă la bun sfârșit proiectul din 2012, pe care cetățenii l-au apreciat și susținut, pentru că „țara se poate conduce doar cu un proiect comun!”.

Cei aproape 10 ani în care România s-a aflat sub regimul Traian Băsescu au lăsat în urmă doar teamă, neîncredere și complexul că cei de peste graniță ne vor critica pentru că în țara noastră lucrurile nu evoluează într-un mod pozitiv. Obiectivul Premierului nu este altul decât de a demonstra că românii pot să răzbată: să absoară fonduri europene, să aibă pensii și salarii decente, ba chiar să obțină admirația celor din jur.

Evoluția țării pe care o dorește Victor Ponta este realizabilă doar în contextul în care gardienii din justiție ai lui Traian Băsescu nu vor mai exista, iar aceasta își va desfășura activitatea fără ca să mai aibă vreo presiune politică. Lucrul acesta poate chiar să înceapă prin faptul ca jusțitia să îi dea dreptate lui Mircea Diaconu, anume să îi acorde dreptul de a candida la europarlamentare, astfel încât tinerii să poată gândi că dacă ai drepatate te duci la judecător și câștigi.

Partidul Social Democrat este acum în fața unei provocări istorice, dar cu o miză enormă! Liderii sociali democrați, în acest context, sunt forțați să câștige singuri lupta cu Traian Băsescu, pentru a putea astfel să le redea tinerilor speranța spre o Românie mai bună. Părăsirea alianței de guvernare de către PNL, prin liderul Crin Antonescu, întrucât dorința sa de a deveni Președintele României a fost mai importantă, a creat contextul candidaturii din partea PSD la prezidențiale din toamnă.

Declarațiile liderului liberal Crin Antonescu sunt îndreptate împotriva proiectului USL și a programului de guvernare, ce până să treacă în tabăra lui Traian Băsescu, milita cu toată puterea în a da jos regimul lui Băsescu. În plus, Antonescu a afirmat și susținerea sa în turul doi la prezidențiale pentru orice candidat al dreptei. Asta înseamnă că MRU, Boc și Udrea sunt partenerii lui pentru care în trecut s-a aliat cu PSD cu scopul de a demonstra faptele grave comise de fostele guvernări.

Semnalul de alarmă tras prin mesajul de pe Facebook, dar și prin lămuririle aduse în cadrul emisiunii de la Antena 3 reliefează faptul că Victor Ponta nu a abandonat proiectul de guvernare, în care românii și-au pus speranțe, așa cum colegii săi de alianță PNL au făcut.

Până acum, Ponta, în calitate de cel mai tânăr lider de partid și cel mai tânăr premier din România, a demonstrat că a putut cu succes să lupte împotriva lui Băsescu și cu cei proveniți din comunism și că poate chiar să câștige bătălia finală: o Românie post Băsescu!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 2014
Politia
Minciuni
Minciuna de dimineata pana seara. Nu are nimic in comun declaratia cu explicatia. La romanul prost merge si asa
09 apr, 2014
cantautor
bine ca s-a lamurit...
nu puteam dormi noaptea de curiozitate..
o nedumerire:se pare ca desi lui Basescu ii expira cele 2 mandate,Ponta nu e sigur nici acum...
Basescu asta e ca in filmul ala cu Cid-ul...
voi sunteti din filmul ala cu Sultanescu si Ghita

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ