Frumoasa de la Nana și bestia raționamentului logico-juridic

În apărarea ”frumoasei” moșierese de la Nana a ridicat glasul distinsul președinte de republică, Traian Băsescu, care nici usturoi n-a mâncat și nici gura nu-i pute.

Există o justiție divină în tot și în toate. Când erau sacrificați fără probe oameni nevinovați, așa numitele victime colaterale ale cazului Năstase, ca să se justifice condamnarea lor fără probe concludente, în cele peste 400 de pagini (!!) de motivare a deciziei instanței s-a strecurat o monstruozitate juridică, acea sintagmă ajunsă între timp faimoasă, a ”raționamentului logico-juridic.”

În baza acestei oribile creaturi solzoase, ajunsă nu se știe cum în secolul 21, scăpată din glaciațiunea erei sovietelor și tribunalelor poporului care trimiteau ”dușmanii dictaturii proletariatului” să moară la canal, unor oameni obișnuiți li s-au luat ani din viață și nu puțini. În timp ce cazul acestora era îngropat sub avalanșa rutinieră a mizeriilor tabloide, oricine încerca să arate și să numească monstruozitatea era pus la zidul infamiei politice și executat ca ”partizan al lui Adrian Năstase”. Că acelor oameni și democrației din această țară li s-a făcut o cumplită nedreptate, sunt convins, o va demonstra istoria, dar și CEDO, acolo unde butaforia răzbunărilor politice din România cedează mereu, obligându-ne pe toți să plătim o complicitate involuntară la samavolnicii cu autori prea-cunoscuți.

Cei care au pus umărul la acest abuz vor avea, sper, ocazia să se confrunte ei înșiși cu fiara scăpată din cușcă și poate vor reuși să îmblânzească ei raționamentul logico-juridic, în cazul Nana, acolo unde firme fantomă colectează terenuri de la cei puși rapid și abuziv în posesie peste ce nu le-a aparținut niciodată. Firme fantomă care se înființează, subzistă la limita legii și dispar (cu arhive și dări de seamă cu tot) imediat cum și-au îndeplinit misiunea lor subterană și anume să vândă toate terenurile colectate unei singure persoane. Care, ciudat, este chiar fiica cea mare a președintelui acestei țări și totodată norocoasa câștigătoare a lozului câștigător emis de banca de stat, CEC, sub forma singurului credit agricol acordat unei persoane particulare pe toată durata anului de grație 2013...

Sigur, nici milionul acela de euro nu ar fi fost de ajuns, noroc că CEC într-un acces de excepțională generozitate a supraevaluat terenul pus gaj de fata președintelui. Absolut întâmplător și în sfidarea inconștientă a bestiei mai sus amintite, Traian Băsescu a mai și intervenit telefonic de la înălțimea funcției și obligațiilor sale, pentru a salva cariera distinsului bancher Ghețea, responsabil de fericita extragere. La fel de întâmplător, toți oamenii președintelui implicați, un fost consilier prezidențial chiar, au sfidat într-un mare fel comisia parlamentară înființată pentru a elucida, pe lângă misterul de la Nana, dacă ce avem în țara asta este o democrație funcțională sau doar o banală glugă de coceni.

Vedeți voi, stimați cititori, din păcate o comisie parlamentară din România nu se compară cu o comisie din Statele Unite, de pildă. Cu aceasta din urmă nu te joci, dacă te convoacă la audieri. Pe plaiurile mioritice pustiite de cele două mandate consecutive ale lui Traian Băsescu, singura care se compară ca autoritate cu o comisie americană de anchetă este bestia raționamentului logico-juridic, care mănâncă jăratic și scuipă foc și nici că-i pasă dacă nu există dovezi și toate arhivele și contabilitatea unei firme au ars, din greșeală.

În apărarea ”frumoasei” moșierese de la Nana a ridicat glasul distinsul președinte de republică, Traian Băsescu, care nici usturoi n-a mâncat și nici gura nu-i pute. Doar că vorbește acum peste capul Corpului de control al primului-ministru, cerând în falset să intre naibii un procuror sau mai mulți în cazul Nana și să facă ordine. Dacă e, la o adică, să răspundă chiar și președintele statului, chiar și cu un NUP ca pe vremuri, dacă altfel nu se poate. Acum, rămâne de văzut care procuratură se va sesiza mai repede, cea invocată de Băsescu sau cea chemată de Corpul de control al premierului...

Personal, sunt doar un simplu spectator la peluză, extrem de curios să citesc cum și în ce fel va argumenta maestrul Dan Tăpălagă în acest caz delicat în care ”frumoasa” președintelui se confruntă cu bestia ”raționamentului logico-juridic”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
goPontaNemaPresident
referitor "maimute" din postarea lui Ferenczy:
maimutele portocalii sunt mai toxice decat cele rosii sau negre?
de ce?
maimutele care traiesc in Romania si cele care traiesc in Ungaria sunt diferite?
de ce?
maimutele care posteaza din proprie initiativa sunt mai proaste decat maimutelele carora li se da sarcina se serviciu sa scrie
de ce?
maimutele care apara un condamnat definitiv sunt mai oneste decat cele care nu discuta hotararile justitiei
de ce?
10 apr, 2014
colaboratorul lui CTP
cantautor are dreptate..
"Potrivit art. 11 alin. (12) din privind Codul fiscal, beneficiarii care achiziţionează bunuri şi/sau servicii de la contribuabili după înscrierea acestora ca inactivi în Registrul contribuabililor inactivi/reactivaţi conform art. 781 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu beneficiază de dreptul de deducere a cheltuielilor şi a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor respective, cu excepţia achiziţiilor de bunuri efectuate în cadrul procedurii de executare silită. "

deci inactivul fiscal poate sa vanda..
cumparatorul nu deduce TVA
tampitii sa puna mana pe carte..
09 apr, 2014
cantautor
Firma inactivă
„SC Berfige s-a înfiinţat la data de 23.07.2009, prima dată a începerii achiziţionării terenurilor din blocul comasat de 291 de hectare din comuna Nana fiind 6.08.2009, deci la câteva zile după înfiinţarea firmei. La data vânzării către Ioana Băsescu, Berfige era declarată inactivă. Adică ea nu depusese măcar trei declaraţii fiscale, aşa cu prevede legea. Din 2012, din august, Berfige era declarată inactivă”, a spus senatorul Fifor (PSD).
10 apr, 2014
cantautor
scuze pentru postarea cu pseudonim insusit..
inactiv fiscal presupune ca poti redeveni activ prin depunerea unui bilant..
bilantul pe anul 2013,semestrul 2 se depune in prima jumatate a anului urmator,si tot asa...
inactiv fiscal se refera la o serie de deductibilitati fiscale,plata sau neplata unor impozite si taxe.etc...
pamantul este bunul din capitalul italianului,face ce vrea cu el...
doar n-o sa-l doneze statului sau sa plece cu el in Italia
exista cod fiscal,trebuie citit,e simplu...
in final,daca sunt probleme,le rezolva justitia
Imi pare rau pentru prima postare:am fost gresit invatat de Sultanescu(consilierul lui Ponta,care ne coordoneaza)..
09 apr, 2014
goPontaNemaPresident
"Un alt ziarist, fost colaborator al lui CTP, Ferenczy Attila Stefan, a mers chiar mai departe decat acel „nimeni” (abia acum observ, tot ungur…) si in mesajul sau pe blogul d-lui Adrain Nastase din data de 8 mai 2013, ora 12:14 ( http://nastase.wordpress.com/2013/05/03/interviul-lui-bogdan-popovici/ ), il intreaba pe domnule Nastase de ce nu se implica in cazul Bogdan si Marina Popovici, atat timp cat are vizibilitate in toata lumea, iar destinul celor 2 i s-ar datora…"
Trecem peste pretentiosul "colaborator" si incercam sa-i dam un raspuns petentului:
Pentru ca Nastase nu mai poate influenta justitia...
si cred sincer ca nu mai poate nimeni
Este un fost si actual puscarias ,care a fost pe cai mari iar acum calareste un magar(cu scuzele de rigoare pentru magari,ma refeream doar la sincopele de viteza....)
a fost condamnat irevocabil in 2 dosare...
problemele penale in acest caz Nana,la Basescu,sunt doar o speranta de-a ta..
09 apr, 2014
Ferenczy
Precizare
Încalc pentru puțin hotărârea de anu mai purta discuții în contradictoriu cu zevzeci anonimi și postaci de partid. Interogarea mea către AN, care e publică și de care nu am de ce mă jena, s-a referit la detaliul interesant că în cazul acelui proces incredibil, AN nu a înaintat plângere la CEDO. Dacă fostului premier nu i s-a părut important, am considerat că le-ar datora măcar atât celor sacrificați pentru a-i face încarcerarea lui AN mai credibilă. Din câte se observă eu îmi semnez și susțin opiniile, oriunde le-aș publica, comparativ cu armata de maimuțe anonime, acei cretineți de care amintea ”colaboratorul” CTP. Atât.
09 apr, 2014
berenger
controverse
n-are rost de intrat în polemici asupra identității oamenilor care semnează pe internet pentru că 1. ceea ce contează într-o discuție civilizată sunt ideile și nu purtătorii lor și 2. a semna „berenger” sau „ion popescu” este, pe internet, același lucru. n-are rost nici de făcut speculații asupra felului în care observațiile corpului de control se pot transforma în acuzații penale asupra persoanelor implicate în povestea creditului ioanei băsecu. e drum lung până acolo, iar actualele discuții sunt departe tare de orice rigurozitate ziaristică. trebuie precizat însă că cedo nu judecă decât încălcările asupra drepturilor omului. altfel spus, năstase nu poate apela la cedo atâta vreme cât nu poate aduce nici cea mai mică dovadă că în procesele sale nu i-au fost respectat drepturile
09 apr, 2014
Ferenczy
CEDO
În cazul soților Popovici, instanța nu a aprobat niciun martor al apărării. Acuzarea a adus vreo 974, mai mulți ca la Nurnberg. Dreptul la apărare și la o judecată echitabilă se pune, oare, la CEDO?
09 apr, 2014
berenger
oare?
cedo nu are a se pronunța asupra unei cereri netrimise. iar faptul că nu a fost trimisă e dat și de faptul că acolo nu poți minți că nu a fost acceptat niciun martor al apărării (a respinge pe unii, printre care mazăre, de exemplu, personaj azi mai la modă ca oricând, nu e identic cu nu a accepta pe nimeni).
09 apr, 2014
Ferenczy
Una vorbim și alta înțelegem...
În procesul lui AN au fost admiși (câțiva) martori ai apărării. Însă în procesul de care ”au beneficiat” Marina și Bogdan Popovici, instanța NU A APROBAT NICIUN MARTOR, vă scriu cu majuscule, poate așa înțelegeți. Dosarul (imens, un viciu de procedră per se) este public. În loc să vă contraziceți cu mine, mai bine faceți un drum la tribunal și vă convingeți. Inutil de subliniat că acești oameni și-au pus speranțele într-o eventuală contestare inițiată de AN la CEDO, tocmai pentru că fostul premier ar fi suscitat un mai mare interes public. Nici Dvs, dacă nu scriam eu, expunându-mă unui circ cu maimuțe portocalii, nu ați fi știut cine sunt aceștia. În cel mai bun caz, unul din conci au auzit de Popoviciu, care este alt personaj, din alt film. Marina și Bogdan au fost îngropați de vii. Afară de Gâdea, nu a făcut nimeni anchete jurnalistice...
10 apr, 2014
berenger
chiar așa
nimic nu oprește familia popoviciu să deschidă un proces la cedo și să dovedească spusele din interviurile date lui gâdea. un eventual proces al lui năstase mai mult i-ar încurca. asta pentru că
„Statul nostru pierde periodic la Strasburg în procese privind dreptul de proprietate, în special consecință a unei legi ticăloase adoptate în 2001, și a unei cantități masive de rea-credință din partea guvernării de-atunci. Statul nostru mai pierde la CEDO pentru refuz de a pune în execuție hotărâri definitive. Statul nostru pierde la CEDO pentru funcționarea defectuoasă a justiției în ce privește oameni simpli, abuzuri uneori grosolane, sau durata prea mare a proceselor. Statul nostru mai pierde la CEDO pentru disprețul pe care îl arată populației încarcerate.

Statul nostru NU pierde însă la CEDO pentru că vreun Năstase, Chiuariu, S.R. Stănescu sau mai știu eu cine pretinde că i s-a făcut vreo nedreptate.”
09 apr, 2014
cantautor
de cand l-au arestat pe fostul vostru sponsor,Nastase...justitia nu mai e cum a fost...
e rea,ca face dreptate...
o inalta comisie senatoriala nu este ca in America,evident,chiar daca a fost condusa in trecut de "inaltul" Nicolicea sau de antenista Vranceanu
ce sa-i faci,asta ai votat,asta ai,democratie la maxim
terenurile,subiect fumat prea mult,s-a ajuns la chistoc...
din care mai trage cu nesat,doar Ferenczy...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ