Comisia Nana: Firma care i-a vândut teren Ioanei Băsescu era inactivă

| 09 apr, 2014

Firma Berfige era declarată inactivă la data vânzării terenurilor către Ioana Băsescu, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Nana.

Firma Berfige era declarată inactivă la data vânzării terenurilor către Ioana Băsescu, a declarat miercuri preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă care a analizat schimburile de suprafeţe agricole din judeţul Călăraşi, senatorul PSD Mihai Fifor, citat de Agerpres.

„SC Berfige s-a înfiinţat la data de 23.07.2009, prima dată a începerii achiziţionării terenurilor din blocul comasat de 291 de hectare din comuna Nana fiind 6.08.2009, deci la câteva zile după înfiinţarea firmei. La data vânzării către Ioana Băsescu, Berfige era declarată inactivă. Adică ea nu depusese măcar trei declaraţii fiscale, aşa cu prevede legea. Din 2012, din august, Berfige era declarată inactivă”, a spus Fifor.

Potrivit acestuia, tehnic, firma nu avea dreptul să vândă sau să facă vreo tranzacţie în această situaţie.

„Am solicitat astăzi ANAF să ni se comunice certificatele fiscale ale Berfige, care trebuiau să se afle în spatele documentelor de vânzare, precum şi certificate de la Primăria Nana, care să ateste faptul că firma îşi achitase obligaţiile către stat pe raza Primăriei Nana. Am solicitat un istoric fiscal pentru Berfige SRL, practic, operaţiuni realizate de la înfiinţare până în prezent. Niciunul dintre funcţionarii publici de la Primăria Nana care au fost implicaţi în această poveste nu a precizat în declaraţia de avere vreo tranzacţionare de teren, deşi este evident că au făcut aceste tranzacţii. Este interesant cât de mult au respectat legea în acest moment aceşti funcţionari, mă refer la primarul comunei, secretara primăriei”, a afirmat senatorul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ