Tranzacția lui Băsescu de la Nana începe să miroase urât

| 04 apr, 2014

Președintele Traian Băsescu va trebui astfel să dea niște explicații pentru toate aceste descoperiri incredibile ale Comisiei Nana și pentru toate „favorurile” obținute pentru ca fiica sa să poată cumpăra teren în cea mai bună zonă agricolă din România.

Membrii Comisiei de la Nana au descoperit lucruri incredibile despre tranzacția lui Băsescu în urma căruia și-a achiziționat un teren de 290 hectare în județul Călărași. Firma care a vândut terenul familiei Băsescu, Berfige SRL, a fost înființată special pentru această tranzacție și desființată imediat după terminarea ei, iar mai multe documente care au stat în spatele emiterii titlurilor de proprietate pentru persoanele care au vândut terenuri către firma Berfige ar fi ars într-un incediu.

Să ne amintim că Ioana Băsescu, fiica cea mare a președintelui, a făcut, la 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei (1 milion de euro), cu scopul cumpărării unui teren de 290 hectare în comuna Nana. Garanția pentru împrumut s-a realizat doar cu soldurile prezente și viitoare ale contului dechis la CEC Bank și cu terenul achiziționat.

Firma Berfige SRL, cea care a semnat contractul de vânzare-cumpărare, este controlată de Mara Bertola și a fost reprezentată legal în tranzația familiei Băsescu de Fioravante Bertola, în calitate de administrator.

Firma familiei Bertola a cumpărat încă din 2009 mai multe terenuri de la Nana, deși aceasta nu are niciun angajat, iar în 2012 a obținut profit 145.493 de lei, la o cifră de afaceri de peste 295.000 de lei. Nivelul de datorii - 3,6 milioane de lei.

Italienii au obținut pe terenul de la Nana suma de 5,84 milioane lei, deși valoarea terenului a fost evaluată de bancă la 7,2 milioane de lei. Oare de ce familia Bertola a acceptat să vândă în pierdere cu cel puțin 25%?

În plus, din demersurile pe care au reușit să le facă membrii Comisiei de Nana, s-a descoperit că o parte din hârtiile care stau în spatele emiterii titlurilor de proprietate pentru persoanele care au vândut terenuri către firma Berfige au ars într-un incendiu care a avut loc acum câțiva ani, conform reprezentanților Primăriei Nana, cât și o mare „coincidență” – mulți dintre cei care au vândut terenurile către Berfige SRL locuiesc în zone apropiate din Sectorul 5 din București, acolo unde avea sediu și firma italienilor.

Astfel, firma Berfige SRL, timp de 4 ani a adunat toate terenurile din zonă, pentru a putea ca apoi să vândă o suprafață compactă de 290 de hectare, situată în cea mai bună zonă agricolă din România. Mai precis, opt persoane care își au domiciliul în Sectorul 5 al Capitalei au avut în proprietate terenurile care ulterior au ajuns la fiica președintelui, Ioana Băsescu.

În urma descoperirii acestor „subtilități”, cu care Traian Băsescu vroia să scape atât în fața legii, cât și în fața cetățenilor, Parlamentul a aprobat prelungirea cu încă 60 de zile depunerea raportului Comisiei Nana. Iar noul președintele al Comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, este optimist și susține că în aproximativ două săptămâni va fi emis raportul ce privește modul în care Ioana Băsescu a achiziționat terenul de la Nana.

Președintele Traian Băsescu va trebui astfel să dea niște explicații pentru toate aceste descoperiri incredibile și pentru toate „favorurile” obținute pentru ca fiica sa să poată cumpăra teren în cea mai bună zonă agricolă din România. Până acum, datele confirmă că Traian Băsescu s-a folosit de funcția de președinte pentru a obține bunuri în interes personal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 apr, 2014
iuga nic
ne credeti boi pe toti, asta e !
Deci ca Base a luat credit pute dar ca Felix a FURAT miliarde si a inselat ICA si cate s-or mai afla, nu pute ? Ori sunteti atat de prosti incat sunteti un pericol social, ori ne credeti pe noi ceilalti astfel. Intrebati de unde are fata lui Base bani de rata dar nu va doare nimic de unde a avut Felix bani sa creeze un imperiu media. Chiar nu sesizati diferentele ? Va cutremurati ca s-a interesat un consilier prezidential, adica a dat niste telefoane, despre lotul lui Base, dar ca Felix fenteaza de atatia ani justitia si ii joaca pe degete cu ...intrarile in Senat, iesirile din Senat pentru a plimba si a amana dosarele pana se claseaza sau li se pierde urma nu e nici un motiv de deranj. ASTA NU VA DERANJEAZA, BA DIMPOTRIVA, EL POATE FACE CE VREA CA DEH, E SECURIST DOVEDIT, NU ? . Ce sa zici decat ce a spus si O. Goga : Tara de secaturi, tara minora cu o cultura minora.
05 apr, 2014
blabla
pute
monser cam pute ce aberzi : 1 firma creatte special pt. vanzarea terenului?si apoi desfiintata?cum draq sa creezi special o firma in 2009 doar ca sa ii vinzi un teren in 2013? sincer esti prost sau te faci sau mai bine zis chiar ai impresia ca eu unul inghit o tampenia ca asta ? cred ca ai grsit nitel target-ul pensionari si antenisti nu prea intra pe net monser si apropos care darq sunt favorurile ca eu nu le gasii
04 apr, 2014
goPontaNemaPresident
iata ce scria ziaristul inexistent Dumitrache ,ieri(colegul tau):

"Conform ultimelor dezvăluiri făcute de Comisie, firma Berfige, înființată în 23.07.2009, a cumpărat timp de patru ani toate terenurile din zonă, imediat ce erau retrocedate de Primărie. Întâmplător sau nu, 12 dintre cei care au vândut către firma respectivă au mandatat ca reprezentant pentru contractul de vânzare-cumpărare pe nimeni altcineva decât pe fata secretarei primăriei Comunei Nana, Alina Preda. De asemenea, ancheta Comisiei a scos la iveală faptul că opt dintre persoanele ale căror terenuri au fost cumpărate de Berfige își aveau domiciliul în sectorul 5 al Capitalei, adică în aceeași zonă în care își avea sediul și firma respectivă"

Ca urmare, Berfige a acumulat o suprafață compactă de teren, din care ulterior i-a vândut Ioanei Băsescu 290 de hectare. Interesant este că, după ce tranzacția în discuție a fost încheiată, firma respectivă s-a desființat.

Vad ca scrii aproape acelasi lucru..
Intrebare:tu esti tot Dumitrache sau Dumitrache este tot Ionescu?
sau amandoi sunteti Sultanescu?
oricum ar fi,sunteti ca papagalii...
04 apr, 2014
cantautor
eu cred ca incepe sa miroase urat la Mehedinti,Constanta,Arges si Vrancea...in general la PSD
si miroase urat si de la acciza...
cred ca ati facut pe voi in sondaje...
nu-i nimic,nu va speriati,le cosmetizeaza Sultanescu imediat...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ